Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Nyttårsterte oppskrift med næringsinnhold, allergener, og pris.

Nyttårsterte



Nyttårsterte inneholder 238 Kalorier, 24 g Karbo, 5 g Protein og 13 g Fett pr 100 gr
Nyttårsterte har beregnet å ha følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Nøtter, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Nyttårsterte er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar


Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner

Bunn:

225grhvetemel
1sssukker
100grsmør
100grricottaost ellercottage cheese
50grsmeltet, mørk sjokolade

Krem:

2,5dlmatfløte
6stkeggeplommer
5sssukker
1ssmaisenna
1stkvaniljestang
50grrevet marsipan

Dessuten

Ca 11stkblå plommer delt i 2, (uten stener) eller annen god frukt




Kalorier og næringsinnhold i Nyttårsterte med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier238.463 626.74453.34Kcal
Protein4.7972.859.11gram
Karbohydrat24.14367.1545.89gram
Kostfiber1.5223.122.89gram
Fett13.30202.2825.28gram
Mettet fett7.08107.6813.46gram
Salt0.111.730.22gram
Pris på oppskriftenKr 5.79Kr 88.06Kr 11.01.-
Hele oppskriften veier1 521 totalt1 521 pr porsj190 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 8 stykker

Ha mel og sukker i en bolle og hakk smøret i. Tilsett ferskosten og elt deigen raskt sammen. Sett den på et kjølig sted en stund.
Kjevle ut til en runding eller firkant (ca. 8 cm større enn paiformen du velger). Trykk den ned i formen med lett hånd.
Trykk kanten til og skjær evt. bort det som er for mye. Prikk i bunnen med gaffel. Legg så et stykke bakepapir på tertebunnen og fyll med ris eller tørre erter/bønner. Da holder bunnen seg flat. Settes inn i 225 gr varm ovn. Får steke ca. 15 minutter. Fjern det tørre pluss papiret og stek videre til bunnen er gyllen og sprø. Avkjøl bunnen helt.
Pensle den med smeltet sjokolade og la den stivne. Ha alle ingrediensene til kremen i en kjele og varm det sakte opp under pisking. Kremen skal bli ganske stiv. La den avkjøle og smak evt. til med mer sukker. Bland inn reven marsipan og bred den utover i tertebunnen.

Legg de halve plommene tett med «buen» opp og servér terten. Godt nytt år !

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Gladimat.no
(Intern: 26490)
Kategori: Dessertpai/terte
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2009-10-14
Oppdatert dato:2009-10-14
Lesere: 1832 totalt.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Sitron- og marengspai.Sitron- og marengspai.
Denne retten har 378,55 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 40,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 20,93 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,83.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kremet sitronpai.Kremet sitronpai.
Denne retten har 313,18 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 40,4 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,58 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.