Sitron- og marengspai





Sitron- og marengspai oppskrift.
Fotograf: Kylling.no
Denne sitronpaien er en herlig opplevelse av søtt og syrlig, og passer like godt til kaffeslabberas som til festlige anledninger.

Oppskriften inneholder 377 Kalorier, 41 g Karbo, 6 g Protein og 21 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Nøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Sitron- og marengspai er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
125grsmør
4dlhvetemel
100grhasselnøtter, finhakket
1stkegg

Sitronkrem:

2stksitroner
4stkeggeplommer
2,5dlsukker
125grsmør

Marengs:

5stkeggehviter
3dlsukker
50grmandelflak


Annonse



Kalorier og næringsinnhold i Sitron- og marengspai med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier376.645 875.36734.42Kcal
Protein5.8691.4111.43gram
Karbohydrat40.96638.9579.87gram
Kostfiber1.7126.673.33gram
Fett20.66322.2840.29gram
Mettet fett9.42146.9518.37gram
Salt0.294.510.56gram
Pris på oppskriftenKr 3.83Kr 59.75Kr 7.47.-
Hele oppskriften veier1 560 totalt1 560 pr porsj195 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 8 stykker

Smuldre smør og mel med finhakkete hasselnøtter. Bland inn egget og sett deigen kjølig i ca. 30 minutter, Trykk deigen ut i en paiform.
Prikk paiskallet med en gaffel og forstek det ved 200 °C i ca. 10 minutter.

Vask sitronene godt, og riv skallet fint. Press ut saften og bland alt sammen med eggeplommer og sukker i en liten kjele. Smelt smøret og bland det inn i eggeblandingen. Varm blandingen over middels varme til den tykner. Pass på, den skal ikke koke! Hell kremen i det avkjølte paiskallet fordel den jevnt.
Stivpisk eggehvitene og dryss over sukkeret. Pisk videre til marengsen er stiv og blank. Bre marengsen forsiktig på toppen av sitronkremen og strø mandelflak på toppen.
Øk varmen i stekeovnen til 220 °C og stek paien i ca. 8-10 minutter til marengsen er gyllen.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Kylling.no
(Intern: 25784)
Tilberedningstid: 40-60 min
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Dessertpai/terte
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2014-04-17
Oppdatert dato:2014-04-17
Lesere: 3638 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Sitron- og marengspai.Sitron- og marengspai.
Denne retten har 376,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 40,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 20,66 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,83.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kremet sitronpai.Kremet sitronpai.
Denne retten har 313,81 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 40,4 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,65 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,62.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.