Ingredienser
5 porsjoner
1 ørret ( 1 1/2 - 2 kg)
havsalt
6-8 fedd hvitløk
Chili
oppklippet persille eller andre ferske grønne
kryddere som koriander, rosmarin, basilikum
Saus:
100 g smør
1-2 dl fløte
Salt, pepper, persille
Fiskekraft
Romanosalat og Rucola salat:
Cherrytomater
mungo bønneskudd
Friske grønne kryddere (persille, korianter etc.)
Finhakkede peanøtter.
Dressing:
2/3 av flasken fylles med olivenolje (extra virgin)
1/6 fylles med vineddik
masse knust sort pepper
1 fingerspiss havsalt
2 fedd presset hvitløk
2 knivsodd sterk fransk sennep
Fremgangsmåte:
Ørreten vaskes og renses og hode fjernes. Gni inn buken med havsalt og dryss på chili etter smak. Press deretter hvitløken og fyll i buken sammen med oppklippet persille eller andre friske, grønne kryddere. Strø litt havsalt utenpå. Pakkes inn i folie. Gjør gjerne dette om morgenen slik at fisken kan godgjøre seg hele dagen. Fisken bakes midt i ovnen på 200 C i 45 minutter.
Saus:
100 gr. smør legges i en kjele og smeltes på svak varme. Hell oppi 1-2 dl fløte, litt salt, mye pepper og klipp opp persille eller annet grønt. Kraften fra fisken helles oppi sausen rett før servering. Sausen skal være på kokepunktet når den serveres.
Det smaker godt med en frisk salat ved siden av.
Dressing::
Lages på en flaske med skrukork . Bland alt sammen
Bør stå noen timer og godgjøre seg. Ristes før bruk.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Verdensmagasinet
(Intern: 3407)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Pakistan
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-02-14
Oppdatert dato:2003-02-14
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift