Fotograf:
Eksportutvalget for fisk (EFF)
Ørret er fisken som egner seg til rask varmebehandling, som i denne oppskriften. I tilbehøret bruker du sesongens gode grønnsaker, og du får en deilig forrett eller smårett. Oppskriften inneholder
91 Kalorier,
3 g Karbo,
5 g Protein og
6 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Fisk, Melk, Selleri,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Ovnsbakt ørret med eple- og sellerisalat er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
4500 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Ovnsbakt ørret med eple- og sellerisalat!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 90.80 | 298.51 | Kcal |
Protein | 4.66 | 15.32 | gram |
Karbohydrat | 2.97 | 9.76 | gram |
Kostfiber | 3.77 | 12.39 | gram |
Fett | 5.86 | 19.26 | gram |
Mettet fett | 2.81 | 9.24 | gram |
Salt | 0.11 | 0.36 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 6.27 | Kr 20.61 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 315 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 13,08 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Sett stekeovnen på 80 grader.
Skjær ørretfilet i små stykker.
Pensle et stekebrett med olivenolje og dryss med salt.
Riv skall av sitron. Press også sitronsaft til å bruke i eple- og sellerisalaten.
Legg ørretstykkene på brettet og dryss salt, pepper og sitronskall over.
Bak ørreten i stekeovn til den får en kjernetemperatur på 42 grader, det tar ca. 10 minutter.
Sellerirotkrem
Rens og skjær sellerirot i biter.
Kok bitene møre i lettsaltet vann, i ca. 10 minutter.
Hell av vannet og mos sellerirot med med fløte og smør.
Smak til med salt og pepper.
Salat
Skjær selleri i biter og kok dem 1 minutt. Avkjøl dem etterpå.
Skrell eple, ta ut kjernen og skjær i små terninger.
Bland eple og selleri og smak til med salt, pepper, olivenolje og sitronsaft.
Server ørret på en seng av sellerirotkrem og med eple- og sellerisalat over.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 29479)
Tilberedningstid:
60 min
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2012-07-12
Oppdatert dato:2012-07-12
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift