Fotograf:Synøve Dreyer Helbakt ørret med agurksalat og en blanding av grønnsaker passer utmerket som søndagsmiddag. Start med agurksalaten som skal godgjøres kjøleskapet i et par timer.
Skyll ørreten godt i kaldt vann og tørk lett med et tørkepapir.
Skjær av hodet og halen, og legg den på et stekebrett dekket med to lag aluminiumsfolie.
Skrell hvitløken og del feddene i to, skjær sitron i skiver på 1 cm, og grovhakk dill.
Fres hvitløk og sitron gyllent på middels varme i en tørr stekepanne.
Dryss over fennikelfrø, og tilsett smør og dill. Trekk stekepannen av varmen og bruk en stekespade til å hakke opp hvitløken.
Fordel blandingen over, under og inni buken på ørreten.
Dryss over salt og pepper, og pakk aluminiumsfolien godt rundt fisken.
Bak i stekeovnen i 1 time.
Agurksalat
Skjær agurk i tynne skiver. Bruk gjerne en ostehøvel.
Ha eplecidereddik, sukker og halvparten av vannet i en kasserolle, og kok opp.
Avkjøl laken med resten av vannet.
Ha agurken i laken og la den marinere i 1-2 timer i kjøleskapet.
Grønnsaker
Skrell og skjær gulrot, søtpotet, sellerirot og løk i grove biter.
Surr grønnsakene raskt i solsikkeolje i en stekepanne.
Ha grønnsakene i en ildfast form, og krydre med salt og pepper.
Bak grønnsakene i stekeovnen med ørreten de siste 15-20 minuttene av steketiden.
Server ørreten med agurksalat, grønnsaker og seterrømme.
Tips: Du kan fint bruke fryst ørret. Sett den til tining i kjøleskapet dagen før den skal brukes
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Norges sjømatråd
(Intern: 32436)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett Innlagt dato:2016-07-04
Oppdatert dato:2016-07-04