Fotograf:Matprat.no Å saltbake fisk er genialt og egner seg spesielt godt til mellomstore fisk som ørret, røye og ishavsørret. Med grovt havsalt, sitron og friske urter blir fisken ekstra saftig og smakfull.
Tørk fisken innvendig og utenpå med litt tørkepapir. Bruk en skarp kniv og skjær 2-3 snitt i skinnet på hver side. Strø litt salt i buken og legg inn et par sitronskiver og litt presille eller andre urter.
Legg et godt lag med grovt havsalt i bunnen av en ildfast form eller på et stekebrett og plasser fisken oppå.
Bak fisken midt i ovnen på 180 °C i 15-20 minutter, til du kan trekke av ryggfinnen med fingrene.
Tilbered pommes frites som beskrevet på pakken.
Server fisken med sitron i biter, frites eller kokte poteter og en god agurksalat. Rømme créme fraîche eller pepperrotkrem er godt til.
Alle typer små fisk kan stekes på denne måten. Noen liker også å vende fisken i mel, salt og pepper før steking, noe som gir fisken en fin stekeskorpe. Små bekkørret, sei, torsk, flyndre, abbor og røye er fiskeslag som er glimrende å pannesteke.
Salt er ikke tatt med i næringsberegning
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 35761)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett Innlagt dato:2021-07-19
Oppdatert dato:2021-07-19