Fotograf:
Eva Brænd
En enkel og god pai fylt med krabbe, reker og blåskjell. Passer godt på et koldtbord eller som en selvstendig rett med en frisk salat og godt brød til. Oppskriften inneholder
191 Kalorier,
10 g Karbo,
12 g Protein og
11 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Bløtdyr, Egg, Gluten, Melk, Skalldyr, Spor-av-skalldyr,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Pai med skalldyr er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
4566 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Pai med skalldyr!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 190.94 | 604.67 | Kcal |
Protein | 12.45 | 39.43 | gram |
Karbohydrat | 9.50 | 30.08 | gram |
Kostfiber | 0.63 | 2.00 | gram |
Fett | 11.32 | 35.85 | gram |
Mettet fett | 6.29 | 19.92 | gram |
Salt | 1.02 | 3.24 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 10.60 | Kr 33.57 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 267 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 19,9 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Paideig
Elt sammen mel, smør og vann til en jevn deig.
Tilsett en skje kaldt vann hvis deigen virker tørr.
Kjevle deigen ut og kle en paiform.
Prikk bunnen godt og sett formen i kjøleskapet i ca. 30 minutter.
Forstek paiskallet midt i ovnen i ca. 12 minutter. Ta den ut.
Fyll
Plukk krabbematen ut av skjellet, sil eventuell lake fra reker og blåskjell.
Fordel skalldyrene i paiskallet.
Visp sammen egg, fløte, hakket gressløk, salt og kajennepepper og hell det i formen.
Stek paien videre nederst i ovnen til fyllet er fast, ca. 25 minutter.
Server paien varm med salat til.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 29193)
Tilberedningstid:
60 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Pai/terte
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-03-26
Oppdatert dato:2013-03-26
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift