Fotograf:Nirus Verden I Punjab sier vi egentlig papad (med hard l til slutt som i Ola), papadam er et sør-Indisk ord. De kan lages på forskjellige måter og med forskjellige typer ingredienser, både av rismel, linsemel, hvetemel og potetmel.
Siden jeg er tilhenger av linser og bønner, har jeg laget to varianter – en med og en uten spisskummen. Det er jo veldig gøy, jeg startet på et skolekjøkken og i fjor leverte vi et stort antall papadam til norske dagligvarebutikker. I tillegg kommer alt det som leveres til catering og brukes på kursene. Papadam original passer perfekt til denne oppskriften og ellers til suppe, salat, taco eller som glutenfri kjeks til ostekveld med daddel chutney. Nam, jeg får vann i munn. Ost er fantastisk godt og blir enda bedre på denne måte.
Mvh Niru Kumra
Oppskriften inneholder 51 Kalorier, 9 g Karbo, 2 g Protein og 0 g Fett pr 100 gr Oppskriften har ikke allergener
Du kan beregne en papadam pr person, husk at grønnsakene skal være små terninger. Det blir nesten som en salsa.
Slik gjør du det
Skjær agurk, rødløk og tomater i små terninger. Agurken behøver ikke å skrelles.
Press lime juice over grønnsakene, bland i krydder og frisk koriander.
La stå i ca 15 minutter.
Stek papadam som over. Del de opp i mindre biter og bruk en bit for å ”skuffe” opp litt grønnsaker. De må spises øyeblikkelig og prinsippet blir som nachos med salsa.
Papadam tapas kan serveres som en enkel forrett eller i en tapas meny. Siden de er soltørket, skal de kun varmes lett midt i en forvarmet stekeovn på 250 grader. Kun ca 40-50 sekunder er nok, de skal bare så vidt skifte farge. De kan stekes på grill, gassbluss eller i stekepanne uten noen form for fett. I stekeovn settes de på rist og det kan bli plass til fire om gangen, pass på at de ikke ligger oppå hverandre. For å steke på grill eller gassbluss, bruk en steke pinsett og hold de raskt over varmen. Så lenge man ikke får fuktighet eller væske på dem, holder de seg i ukevis. De bør oppbevares i en luft tett boks, slik som flatbrød.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Nirus Verden
(Intern: 33073)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Fingermat/tapas Land:
India Innlagt dato:2017-06-09
Oppdatert dato:2017-06-09