Papadam tapas



Papadam tapas oppskrift.
Fotograf: Nirus Verden
I Punjab sier vi egentlig papad (med hard l til slutt som i Ola), papadam er et sør-Indisk ord. De kan lages på forskjellige måter og med forskjellige typer ingredienser, både av rismel, linsemel, hvetemel og potetmel.

Siden jeg er tilhenger av linser og bønner, har jeg laget to varianter – en med og en uten spisskummen. Det er jo veldig gøy, jeg startet på et skolekjøkken og i fjor leverte vi et stort antall papadam til norske dagligvarebutikker. I tillegg kommer alt det som leveres til catering og brukes på kursene. Papadam original passer perfekt til denne oppskriften og ellers til suppe, salat, taco eller som glutenfri kjeks til ostekveld med daddel chutney. Nam, jeg får vann i munn. Ost er fantastisk godt og blir enda bedre på denne måte.

Mvh Niru Kumra


Oppskriften inneholder 51 Kalorier, 9 g Karbo, 2 g Protein og 0 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har ikke allergener

Papadam tapas er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 12118 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
200gragurk terninger
200grtomater
100grrødløk
1stklime, saften
0,5tssalt
1tschaat masalaIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
4ssfrisk koriander
4stkpapadam original eller spisskummmen




Næringsdeklarasjon for Papadam tapas!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier51.4278.61Kcal
Protein2.483.79gram
Karbohydrat9.2014.06gram
Kostfiber1.362.08gram
Fett0.220.34gram
Mettet fett0.030.05gram
Salt0.891.35gram
Pris på oppskriftenKr 4.94Kr 7.55Kroner
Hele oppskriften veier612 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo71,56 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Du kan beregne en papadam pr person, husk at grønnsakene skal være små terninger. Det blir nesten som en salsa.

Slik gjør du det

Skjær agurk, rødløk og tomater i små terninger. Agurken behøver ikke å skrelles. Press lime juice over grønnsakene, bland i krydder og frisk koriander.
La stå i ca 15 minutter.
Stek papadam som over. Del de opp i mindre biter og bruk en bit for å ”skuffe” opp litt grønnsaker. De må spises øyeblikkelig og prinsippet blir som nachos med salsa.

Papadam tapas kan serveres som en enkel forrett eller i en tapas meny. Siden de er soltørket, skal de kun varmes lett midt i en forvarmet stekeovn på 250 grader. Kun ca 40-50 sekunder er nok, de skal bare så vidt skifte farge. De kan stekes på grill, gassbluss eller i stekepanne uten noen form for fett. I stekeovn settes de på rist og det kan bli plass til fire om gangen, pass på at de ikke ligger oppå hverandre. For å steke på grill eller gassbluss, bruk en steke pinsett og hold de raskt over varmen. Så lenge man ikke får fuktighet eller væske på dem, holder de seg i ukevis. De bør oppbevares i en luft tett boks, slik som flatbrød.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Nirus Verden
(Intern: 33073)
Tilberedningstid: 20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Fingermat/tapas
Land: India
Innlagt dato:2017-06-09
Oppdatert dato:2017-06-09


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Papadam tapas.Papadam tapas.
Denne retten har 51,42 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,2 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,22 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,94.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Marinerte oliven.Marinerte oliven.
Denne retten har 433,19 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,88 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 45,85 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,58.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.