Fotograf:
Katrine Lunke
Eksotiske pepperkaker med smak
For mange blir det ingen jul uten pepperkaker. Men selv om pepperkakebaking er en veletablert førjulstradisjon i mange norske hjem, kan det likevel være gøy å prøve noe nytt. Hva med pepperkaker med smaken av ingefær & lime, kaffe, kardemomme, eller muskatt, koriander & vanilje? Å lage deigen fra bunnen av er fort gjort og tar ikke mer enn et kvarters tid.Og når du lager dem fra bunnen av, kan du lage dem med din nye favorittsmak. Lykke til! Oppskriften inneholder
383 Kalorier,
60 g Karbo,
6 g Protein og
13 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Pepperkaker Mummacrunch er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
3201 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Pepperkaker Mummacrunch!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 383.24 | 3 830.25 | Kcal |
Protein | 6.21 | 62.07 | gram |
Karbohydrat | 60.21 | 601.76 | gram |
Kostfiber | 2.53 | 25.29 | gram |
Fett | 12.50 | 124.93 | gram |
Mettet fett | 4.76 | 47.57 | gram |
Salt | 0.82 | 8.19 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 2.59 | Kr 25.89 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 999 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 62,84 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Bland sirup og sukker i en kjele og la blandingen koke opp. Ta kjelen av platen.
Tilsett Melange i små biter og la smelte under omrøring. La blandingen avkjøles noe, og rør deretter inn egget. Bland krydder og natron inn i melet og rør dette sammen med de øvrige ingrediensene til en deig.
Legg deigen i en skål, dekk med plastfolie, og la den hvile i minst tolv timer i kjøleskapet.
Kjevle deigen ut på et melet bakebord eller bakepapir. Ta så mann- og koneformer og lag mann- og konekaker. Eller andre SPRØ pepperkakeformer.Strø med sukker/kanelblanding – trykk litt ned.
Legg kakene på stekebrett dekket med bakepapir. Stekes ved 180ºC i ca. åtte til ti minutter. Avkjøl kakene på platen.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Geir Brekke
(Intern: 31775)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Småkaker
Innlagt dato:2014-12-08
Oppdatert dato:2014-12-08
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift