Smelt smøret i en liten kjele. Tilsett hakkede grønnsaker og krydderbuketten. La det surre til grønnsakene begynner å få farge. Rør ofte. Tilsett alt melet og rør det inn med en tresleiv. La det surre over svak varme under stadig omrøring, til melet blir brunt.
Imens varmer du vin og eddik i en liten kjele. Hell alt ned i melblandingen og rør godt sammen. Varm opp til kokepunktet og la sausen småkoke under lokk i 20 minutter. Tilsett pepper etter smak og kok i 1 minutt.
Sil sausen og server den varm til oksekjøtt, dyrestek eller annet vilt.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matoppskrift.no
(Intern: 7440)
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Saus Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2003-04-17
Oppdatert dato:2018-09-16