Fotograf:Meny Slik lager du herlige pikekyss til 17 mai! I fargene rødt, hvitt og blått blir disse stas både på nasjonaldagen og kakebordet med hjemmelagde marengs.
Hell eggehvitene i en stor metallbolle og tilsett sitronsaften.
Visp med en elektrisk visp på mellomhastighet. Bruk store tak for å få inn mest mulig luft. Eggehvitene vil skumme og få bobler; disse boblene blir mindre etterhvert som du pisker. Samtidig vil skummet løfte seg og øke i volum. Når volumet er ca. firedoblet tilsetter du halvparten av sukkeret og pisker videre.
Tilsett resten av sukkeret mens du øker til full hastighet. Pisk til skummet er skinnende og helt stivt. Hvis du drar en visp opp av marengsen skal det danne seg en topp som står oppreist (den kan bøye av helt på toppen). Når marengsen er stiv er det viktig at du ikke pisker lengre, for da kan du ødelegge de fine porene og massen vil falle sammen igjen.
Tilslutt siktes melis og vendes forsiktig inn. Farg en del av deigen blå med konditorpasta, og en del rød. Den siste delen lar man være hvit.
Sprøyt marengsen til den fasongen du ønsker på et bakepapir, og stek dem i ovnen på 150°C i 10 minutter med åpen ventil. Senk temperaturen til 100°C og la marengsen stå i ovnen til den er tørr (ca. 90 minutter).
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Meny
(Intern: 33012)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Konfekt Innlagt dato:2017-04-23
Oppdatert dato:2017-04-23