Plukkfiskravioli



Plukkfiskravioli oppskrift.
Fotograf: Matprat.no
Ravioli fylt med en blanding av potet, purre og kokt torsk smaker overraskende godt, og kan ansees som en moderne tolkning av en god gammeldags norsk klassiker.

Oppskriften inneholder 218 Kalorier, 19 g Karbo, 10 g Protein og 11 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Fisk, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Plukkfiskravioli er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 1926 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner

Pastadeig:

250grhvetemel , durumhvete eller pastamel
0,5tssalt
2stkegg
2stkeggeplomme

Fyll:

200grpotet
0,5dlmelk
1sssmør
50grpurre helst den grønne delen
250grtorsk renset for ben og skinn
1tsrevet muskatnøtt
0,25tssalt
0,25tsmalt hvit pepper

Garnityr:

1pakkebacon
50grsmør




Næringsdeklarasjon for Plukkfiskravioli!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier218.31631.05Kcal
Protein10.3429.89gram
Karbohydrat18.6553.91gram
Kostfiber1.634.71gram
Fett11.0131.83gram
Mettet fett4.9914.42gram
Salt0.922.66gram
Pris på oppskriftenKr 5.81Kr 16.79Kroner
Hele oppskriften veier1 156 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo34,17 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

1. Sikt mel i en liten haug på benken og lag en fordypning midt. Ha i salt, hele egg og eggeplommer.
2. Bland ingrediensene sammen med en gaffel eller med fingertuppene. Vend forsiktig inn litt og litt mel til alt er blandet.
3. Bruk hendene og samle alt til en deig når eggene er absorbert av melet. Deigen skal knas i minst 5 minutter. Den kan kjennes litt hard ut til å begynne med, men etter hvert som du knar vil du kjenne at den blir mer smidig og enklere å jobbe med.
4. Dryss på litt mel om pastadeigen kleber seg litt til benken mens du knar. Når deigen er myk, smidig og elastisk, er den ferdig knadd.
5. Pakk pastadeigen godt inn i plastfolie, eller legg den i en tett pose. Deigen skal hvile i 30 minutter før den kjevles ut i pastamaskin eller for hånd. Pastadeigen kan også lages litt i forveien og stå i kjøleskap noen timer før den skal brukes. Husk bare å legg deigen på benken en halv time før den skal kjevles ut.
6. Skrell potetene og kok dem møre i usaltet vann. Sil av vannet, og damp dem tørre. Mos dem og tilsett melk og smør, rør godt. Finsnitt purre og bland inn 2/3 i potetmosen sammen med torsk i småbiter. Bland godt og smak til med revet muskat, salt og pepper. Avkjøl blandingen.
7. Pakk ut pastadeigen og legg den på en melet kjøkkenbenk. Form deigen til en firkant med ca. samme bredde som pastamaskinens inntak. Still maskinen på det tykkeste hakket (O) og sveiv deigen gjennom.
8. Sett pastamaskinen på ett hakk tynnere (1) og kjør deigen igjennom en gang til. Fortsett med ett hakk til (2) og brett deigen fra endene inn til midten slik at du får en jevn rektangulær pastaplate med rette kanter.
9. Kjør igjen pastaen gjennom maskinen på det tykkeste (O) og fortsett slik på alle trinnene helt til du har deigen så tynn du ønsker den. Det vanligste trinnet for ravioli er trinn 6 på maskinen.
10. Del pastaleiven i to med en kniv, slik at du har to like store deler. Legg plastfilm over den ene delen så den ikke tørker ut. Bruk en teskje og legg fyllet på i små porsjoner. Sørg for å ha like stort mellomrom mellom porsjonene som fra sidene og inn til fyllet.
11. Legg den andre pastaleiven over leiven med fyllet på. Bruk en finger og legg et svakt trykk på pastaen over hver fyllporsjon. Trykk forsiktig med fingertuppene rundt hver porsjon fyll slik at pasta møter pasta, og at det ikke dannes luftlommer.
12. Bruk baksiden av en stor tyll (kremtip) til å trykke lett ned rundt fyllet. Slik får du også en fin delikat form på ravioliene.
13.Stikk ut ravioliene med en utstikker.
Rester av pasta fra utstikking kan kokes og blandes med en saus, litt urtepesto eller smør. Perfekt som en liten venterett!
15. Kok opp en stor kjele med vann. Ha i salt og kok ravioli til den er «al dente», ca. 4 minutter.
16. Skjær bacon i mindre biter og sprøstek dem i varm tørr panne. Legg baconet til avrenning på et lite stykke kjøkkenpapir. Smelt smøret i den samme panna og la det få en nøttebrun farge.
Server straks på varme tallerkener og dryss gjerne over litt nyrevet parmesan.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 32846)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Pasta
Innlagt dato:2017-02-03
Oppdatert dato:2017-02-03


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Pasta med kokt torsk, reker og tomatsaus.Pasta med kokt torsk, reker og tomatsaus.
Denne retten har 106,25 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,97 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,15 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,72.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Plukkfiskravioli.Plukkfiskravioli.
Denne retten har 218,31 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 18,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,81.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pasta carbonara med torsk og bacon.Pasta carbonara med torsk og bacon.
Denne retten har 219,97 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 23,29 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,21 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,4.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.