Fotograf:
Kylling.no
Posjerte egg med hollandaisesaus og røkt kalkunskinke inneholder
143 Kalorier,
4 g Karbo,
5 g Protein og
12 g Fett pr 100 gr
Posjerte egg med hollandaisesaus og røkt kalkunskinke har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Fisk, Gluten, Melk, Sennep, Spor-av-melk, Spor-av-soya, Spor-av-sulfitt, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Posjerte egg med hollandaisesaus og røkt kalkunskinke er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
4541 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Posjerte egg med hollandaisesaus og røkt kalkunskinke!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 142.59 | 750.44 | Kcal |
Protein | 4.65 | 24.47 | gram |
Karbohydrat | 3.64 | 19.16 | gram |
Kostfiber | 0.58 | 3.05 | gram |
Fett | 12.03 | 63.31 | gram |
Mettet fett | 3.46 | 18.21 | gram |
Salt | 1.06 | 5.56 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 4.81 | Kr 25.31 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 105 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 10,21 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Kok opp vann og tilsett eddik og salt. Knekk ett og ett egg i en kopp. Rør om i vannet med tresleiv til det dannes en ”syklon” i midten. Hell ett egg av gangen i vannet og la det ligge ca 3 minutter. Vannet skal ikke boblekoke. Ta opp eggene med en hullsleiv og legg dem på et kjøkkenpapir.
Smelt smøret til sausen. Visp sammen eggeplommer, vann og eddik i en stålbolle. Sett bollen over en kjele med varmt vann, og spe forsiktig med det smeltede smøret. Spe i litt vann hvis sausen blir for tykk. Smak til med salt og pepper (evt. kajennepepper).
Skyll spinaten godt. Surr den raskt i en stekepanne i litt smør. Vend rundt spinaten med en hvitløkbåt på en gaffel. Smak til med salt, pepper og evt. litt sukker.
Smør brødskivene med kryddermajones eller majones med litt sennep. Legg på to skiver røkt kalkunskinke, fordel spinaten på brødskivene og legg på posjert egg. Hell over sausen og pynt med salat, basilikum og sherrytomater.
Kryddermajones
Bland sammen alle ingrediensene og smak til med salt og pepper. Smak også til med litt sitronsaft etter at smakstilsetningene er hatt i.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Kylling.no
(Intern: 25147)
Kategori:
Smørbrød
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2008-09-30
Oppdatert dato:2008-09-30
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift