Fotograf:
Kylling.no
Kok gjerne kalkunfileten dagen i forveien, og legg også rosinblandingen i portvin/sherry dagen før Oppskriften inneholder
122 Kalorier,
5 g Karbo,
8 g Protein og
8 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Fisk, Gluten, Melk, Sennep, Spor-av-melk, Spor-av-soya, Spor-av-sulfitt, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Urtetrukket kalkunfilet med chevre og rosinvinaigrette er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
4645 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Urtetrukket kalkunfilet med chevre og rosinvinaigrette!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 121.67 | 970.74 | Kcal |
Protein | 7.53 | 60.08 | gram |
Karbohydrat | 4.72 | 37.66 | gram |
Kostfiber | 0.67 | 5.35 | gram |
Fett | 7.84 | 62.55 | gram |
Mettet fett | 1.58 | 12.61 | gram |
Alkohol | 0.11 % | | | |
Salt | 0.77 | 6.15 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.87 | Kr 46.83 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 3 191 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 15,51 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Mariner rosinene i litt portvin/sherry eller blåbærjuice over natten. Hell væsken over til den dekker, og la det stå kjølig.
Kok opp buljong. Tilsett grønnsaker som er skåret i biter, samt urter og pepper. Bruk en høy, mindre kjele slik at fileten er helt dekket av buljongen. Bind kalkunfileten opp med litt hyssing, slik at det blir lettere å skjære pene skiver. Sett et steketermometer i den tykkeste delen. La fileten trekke til termometeret viser 68 °C. Ta opp fileten og avkjøl den og laken. Fileten må gjerne ligge i den kalde laken i kjøleskapet natten over. Det setter bare ekstra god smak på fileten.
Rosinvinaigrette: Rør sennepen ut i litt eddik og bland alle ingrediensene.
Ta av hyssingen. Tørk fileten og smør på et lag grov sennep, krydre med salt og pepper og rull fileten i hakkede urter. Skjær den i skiver og anrett på brød med kryddermajones, salat, chèvre, og rosinvinaigrette over. Pynt med skiver av pære og friske fikener.
Kryddermajones
Bland sammen alle ingrediensene og smak til med salt og pepper. Smak også til med litt sitronsaft etter at smakstilsetningene er hatt i.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Kylling.no
(Intern: 25146)
Kategori:
Smørbrød
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2008-09-30
Oppdatert dato:2008-09-30
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift