Fotograf:
Matprat.no
Potetball fylt med kjøtt - Papa Rellenas inneholder
86 Kalorier,
10 g Karbo,
8 g Protein og
1 g Fett pr 100 gr
Potetball fylt med kjøtt - Papa Rellenas har beregnet å ha følgende allergener
Egg,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Potetball fylt med kjøtt - Papa Rellenas er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
7032 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Potetball fylt med kjøtt - Papa Rellenas!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 85.62 | 158.39 | Kcal |
Protein | 7.79 | 14.41 | gram |
Karbohydrat | 9.65 | 17.85 | gram |
Kostfiber | 1.45 | 2.68 | gram |
Fett | 1.44 | 2.66 | gram |
Mettet fett | 0.19 | 0.35 | gram |
Salt | 0.14 | 0.26 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.40 | Kr 9.99 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 110 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 45,08 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Kok potetene, mos dem grovt og tilsett salt og pepper. Moses potetene i maskin med salt blir potetmosen til œtyggegummiœ, derfor er det viktig at saltet blandes inn til slutt. Faller potetmosen fra hverandre tilsettes enten 1 2 ss olje eller annen væske og 1-3 ss potetmel. Sett potetmassen til avkjøling.
Press hvitløken, finhakk løken og fres begge i olje med 12 ts pepper. Ha i kjøttdeigen og stek. Pannen må være stor nok slik at kjøttdeigen steker og ikke kokes i sin egen kraft. Finhakk paprika og tilsett dette sammen med rosinene. La retten steke i ca. 10 min. mens du hardkoker egget. Skjær oliven og hardkokte egg i små biter. Pass på at olivenen er stenfri. Kjøl ned kjøttfyllet og blant det sammen med hardkokte egg og oliven.
Ha mel på hendene og form eggestore baller av potetmosen. Lag et hull i midten og fyll med 1 ts av kjøttfyllet. Pass på at det ikke kommer fett på randen av åpningen. Lukk igjen åpningen og snu ballene i eggehvite. Stek i rikelig med olje i 2-3 min. Serveres med en frisk salat med sitrondressing.
I den pakistanske varianten brukes ikke egg og oliven, fyllet er sterkere krydret og i potetmassen blandes det finhakket fersk koriander, peppermynte og noen ganger revet grønn mango.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 20817)
Kategori:
Stekepanne
Land:
Peru
Innlagt dato:2005-11-09
Oppdatert dato:2005-11-09
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift