Potetomelett 4 inneholder
150 Kalorier,
9 g Karbo,
4 g Protein og
11 g Fett pr 100 gr
Potetomelett 4 har beregnet å ha følgende allergener
Egg,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Potetomelett 4 er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 2 lesere
Lesere:
2889 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Potetomelett 4!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 149.54 | 579.13 | Kcal |
Protein | 3.66 | 14.17 | gram |
Karbohydrat | 8.61 | 33.34 | gram |
Kostfiber | 1.45 | 5.62 | gram |
Fett | 10.84 | 41.98 | gram |
Mettet fett | 1.83 | 7.09 | gram |
Salt | 0.07 | 0.29 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 2.84 | Kr 11.00 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 549 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 23,03 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Pisk eggene lett i en stor bolle. Tilsett persille, salt og pepper. Sett til side.
Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver med ostehøvel. Skjær løk og paprika i tynne skiver. Hell all oljen, unntatt 2 ss, i en stekepanne. Varm opp.
Tilsett poteter, løk og paprika og varm over middels varme i 10-15 minutter til løk- og potet-skiver er møre. Hell over i eggeblandingen og rør alt forsiktig sammen.
La blandingen hvile i 15 minutter.
Varm stekepannen på middels varme. Ha i 2 ss olje. Slå i omelettblandingen og stek til det begynner å putre langs kantene, og omeletten er fast, men fremdeles kremet på toppen.
La omeletten skli over på et stort fat eller pannelokk. Legg steikepannen over og snu rundt. Stek den andre siden av omeletten i cirka 5 minutter. Avkjøl på fat.
Servering:
Sett stekeovnen på 225 grader. Skjær brødet i tynne skiver og del det i små trekanter. Legg brødet på stekebrett, drypp en god olivenolje over. Stek brødet i 2-3 minutter. Snu skivene og stek videre i 2-3 minutter. Ta ut brødet og skrap en hvitløkbåt over de varme skivene. Avkjøl litt før omeletten skjæres i trekanter og legges på.
Pynt med friske timiankvaster.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Elsa's hjemmeside
(Intern: 16779)
Kategori:
Enkle retter/mikro
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-12-27
Oppdatert dato:2003-12-27
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.