Visp sammen egg, salt og kesam i en bolle.
Bland alt det tørre i en annen bolle, inkludert nøtter.
Tilsett det tørre i eggeblandingen, rør godt og tilsett til slutt melken. La røren stå å svelle et par minutter.
Dersom deigen blir alt for kompakt justerer du med litt mer melk. Fiberhusk trekker til seg mye væske, og deigen skal være litt klissete, men samtidig slik at du kan forme boller etter ønsket størrelse. Husk at rundstykkene vil bre seg litt ut under steking. Pensle eventuelt med den resterende eggeplommen pisket med litt melk, og dryss over for eksempel sesamfrø eller havregryn.
Stekes midt i ovnen på 180 grader i 25-30 minutter til de er gyllenbrune på toppen.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Funksjonell mat
(Intern: 33065)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Gjærbakst Diett/allergi:
Glutenfri Innlagt dato:2017-06-05
Oppdatert dato:2017-06-05