Rådyrrygg





Rådyrrygg inneholder 84 Kalorier, 1 g Karbo, 15 g Protein og 2 g Fett pr 100 gr
Rådyrrygg har beregnet å ha følgende allergener Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Rådyrrygg er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
2kgrådyrrygg
100grbacon i strimler
50grløk, hakket
200grsopp, i skiver
3sspersille, hakket
2sssalt
0,5tspepper sort, malt
1dashsmør
5dlkraft
2sshvetemel


Annonse



Næringsdeklarasjon for Rådyrrygg!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier84.21615.65Kcal
Protein15.21111.20gram
Karbohydrat0.755.48gram
Kostfiber0.151.10gram
Fett2.2316.30gram
Mettet fett0.977.09gram
Salt1.5311.22gram
Pris på oppskriftenKr 21.48Kr 157.04Kroner
Hele oppskriften veier2 924 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skjær ut indrefileten på begge sider. Skjær løs kjøttet fra ribbenene på begge sider mot ryggbenet, skjær ut ryggbenet uten å lage hull i kjøttet.

Legg benene i en gryte og dekk med vann. Kok opp og skum godt. La trekke i ca 1 time. Sil og mål kraften. Kok inn på sterk varme til 5 dl om nødvendig.

Lettstek baconstrimlene i eget fett. Tilsett løk og sopp og fres lett. Bland sammen med persille.

Forvarm stekovnen til 200 C. Brett ut kjøttet, skinnsiden ned, på benken og spe baconbandingen over kjøttet. Dryss med salt og pepper. Legg på de 2 små indrefiletene. Dekk fyllet med slagsiden. Prøv å beholde kjøttets opprinnelige form. Rull opp og bind med bomullshyssing.

Brun kjøttet på alle sider i smør. Dryss med salt og pepper. Stek til den er rosa, 60 C kjernetemperatur, ca 30-40 minutter. Øs kraft over kjøttet under steking.

La kjøttet hvile i 10 minutter. Skjær i skiver. Jevn sjyen med hvetemel utrørt i litt vann.

Til rådyrryggen serveres stekt sopp, kokte grønnsaker og poteter.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 10760)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-05-03
Oppdatert dato:2003-05-03
Lesere: 9650 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.









Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.