Renskjær kjøttet, spar avskjæret til sausen. Bland salt, pepper og farinsukker. Gni inn kjøttet med krydderblandingen. Legg kjøttet i en plastpose og la den hvile over natten. Brun kjøttet i matfett. Stek så kjøttet ferdig i 175 °C varm ovn i ca. 10 minutter. La kjøttet hvile noen minutter i folie før det skjæres opp.
Grovhakk grønnsakene til sausen, og fres de sammen med kjøttavskjæret i olje i en gryte. Tilsett vinen og kok til vinen nesten er kokt bort. Rør i tomatpuré, fond, sirup, vann og timian. Kok opp. Skum godt av. Kok til det gjenstår ca. 3 dl. Sil bort grønnsakene og kjøttrestene. Jevn med potetmel rørt ut i litt vann. Smak til med salt og pepper.
Skjær potetene i løvtynne skiver og dypp skivene i flytende margarin. Legg skivene i en smurt ildfast form. Tilsett salt og pepper og strø revet ost mellom potetlagene. Gratinere kaken i 175 °C i ca. 1 time. Hvelv kaken og skjær den i halvstore kakestykker ved servering.
Server i tillegg noen kokte grønnsaker, f.eks. gulrøtter og blomkål.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Dansukker
(Intern: 35308)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett Innlagt dato:2020-07-29
Oppdatert dato:2020-07-29