Rådyrfilet med potetkaker



Rådyrfilet med potetkaker oppskrift.
Fotograf: Dansukker
Rådyr er fint kjøtt uten så veldig utpreget viltsmak. Her kan og hjortekjøtt brukes

Oppskriften inneholder 103 Kalorier, 6 g Karbo, 8 g Protein og 4 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Melk, Soya, Spor-av-melk, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Rådyrfilet med potetkaker er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3,8 poeng fra 4 lesere
Lesere: 7452 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
800grrådyrfilet
2sssmør eller margarin
1ssDansukker Brun Farin
1tssalt
2krmhvit pepper

Saus

1stkgulrot
1stkløk
1feddhvitløk
1ssolje
kjøttavskjær
0,5dlportvin
1sstomatpuré
2ssviltfond
5dlvann
2ssDansukker Mørk Sirup
1kvist(er)fersk timian
1tspotetmel
1dashsalt, pepper

Potetkake

600grpoteter
1tssalt
2krmsvart- eller viltpepper
3dlrevet ost med mye smak
3,5ssflytende margarin




Kalorier og næringsinnhold i Rådyrfilet med potetkaker med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier102.70637.77Kcal
Protein8.4952.72gram
Karbohydrat6.2738.94gram
Kostfiber0.815.03gram
Fett4.4327.51gram
Alkohol0.31 %1.93gram
Mettet fett1.7410.81gram
Salt0.794.88gram
Pris på oppskriftenKr 11.87Kr 73.71Kr .-
Hele oppskriften veier2 484 totalt621 pr porsj pr stk gram
Energiprosent fra karbo24,42 %LavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Renskjær kjøttet, spar avskjæret til sausen. Bland salt, pepper og farinsukker. Gni inn kjøttet med krydderblandingen. Legg kjøttet i en plastpose og la den hvile over natten. Brun kjøttet i matfett. Stek så kjøttet ferdig i 175 °C varm ovn i ca. 10 minutter. La kjøttet hvile noen minutter i folie før det skjæres opp.

Grovhakk grønnsakene til sausen, og fres de sammen med kjøttavskjæret i olje i en gryte. Tilsett vinen og kok til vinen nesten er kokt bort. Rør i tomatpuré, fond, sirup, vann og timian. Kok opp. Skum godt av. Kok til det gjenstår ca. 3 dl. Sil bort grønnsakene og kjøttrestene. Jevn med potetmel rørt ut i litt vann. Smak til med salt og pepper.

Skjær potetene i løvtynne skiver og dypp skivene i flytende margarin. Legg skivene i en smurt ildfast form. Tilsett salt og pepper og strø revet ost mellom potetlagene. Gratinere kaken i 175 °C i ca. 1 time. Hvelv kaken og skjær den i halvstore kakestykker ved servering.

Server i tillegg noen kokte grønnsaker, f.eks. gulrøtter og blomkål.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Dansukker
(Intern: 35308)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Innlagt dato:2020-07-29
Oppdatert dato:2020-07-29


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Rådyrfilet med potetkaker.Rådyrfilet med potetkaker.
Denne retten har 102,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,27 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,43 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,87.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.