Ingredienser
2 kg reinkjøtt (helst rygg),
2 1 vann,
1 dl havregryn,
2 knuste einerbær,
litt salt,
buljong,
kokte gulrøtter,
kålrabi,
løk,
brunet smør.
Fremgangsmåte:
Kjøttet kokes med einerbærene og salt etter smak til det er mørt (en drøy time) og skummes under kokingen. Ta så kjøttet opp av kraften og la det renne godt av, før det brunes i smøret med finhakket løk. Buljongen kokes sammen med havregryn til sodd og smakes til med kraften fra grønnsakene.
Kjøttet legges på fat med brunet løk og grønnsaker. Soddet, kokte poteter og tyttebærsyltetøy serveres ved siden av.
Hentet fra boken Samisk mat og kultur. Skrevet av Ardis Kaspersen
Utgitt av Landbruksforlaget
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Landbruksforlaget
(Intern: 18308)
Kategori:
Gryterett
Land:
Norge
Fylke:
Finnmark
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2004-07-23
Oppdatert dato:2004-07-23
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift