Fotograf:Matprat.no Reinsdyrskav er super turmat! Ta det med frossent i sekken, og stek det raskt på primusen når du er klar for middag på turen. I denne kremede reinsdyrgryta har vi stekt skavet sammen med sopp, løk og vårløk - herlig godt!
Forbered deg til turen ved å kutte opp grønnsaker i mindre biter og ha det i zip-lock poser eller en liten boks. Du kan eventuelt ta med en liten fjøl og kniv, slik at du kan kutte det opp ute i det fri.
Fyr opp primusen, og la stekepannen eller gryten bli varm. Ha i litt olje eller margarin, og fres skavet raskt til det får en fin farge. Del gjerne opp og stek i flere omganger om du ikke har en stor panne. Ha skavet over på en tallerken eller noe annet egnet.
Fres sopp og løk til det er gyllent.
Ha skavet tilbake i pannen og hell på fløte.
Ha i vårløk, og krydre med salt og pepper. La det koke 2-3 minutter, eller til fløten har tyknet litt og grønnsakene er møre.
Skal du være ekstra flott på tur, kan du ta med deg litt timian eller noen knuste einebær til å smaksette gryta med. Tyttebær kan enten medbringes eller plukkes i skogen.
Server gryta med godt brød eller litt potetmos.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 36179)
Tilberedningstid:
10-20 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Gryterett Innlagt dato:2021-12-28
Oppdatert dato:2021-12-28