Fotograf:Mari Svenningsen Finnbiff eller reinsdyrskav er et storartet produkt som du kan bruke til å trylle frem en rekke herlige middagsretter. Dette er en klassiker - enkel å lage, full av smak og elsket av små og store.
1. Halvtin finnbiffen og stek den raskt på sterk varme. Brun små porsjoner av gangen og ha over i en gryte.
2. Rens og del purren i biter. Tilsett i gryta og hell over vannet. Kok opp og la det trekke i ca. 30 minutter.
3. Rens og del soppen i båter og fres den lett i panna før den tilsettes gryta.
4. Rør sammen rømme, melk og hvetemel og ha det over i gryta sammen med einebær, solbærsaft og pepper.
5. Kok opp og la det trekke i ca. 10 minutter. Smak til med salt.
Serveres med kokte poteter.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 30076)
Tilberedningstid:
60 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Gryterett Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2013-03-27
Oppdatert dato:2021-10-14