Rosastekt rypebryst i portvinssaus inneholder
138 Kalorier,
1 g Karbo,
18 g Protein og
7 g Fett pr 100 gr
Rosastekt rypebryst i portvinssaus har beregnet å ha følgende allergener
Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Rosastekt rypebryst i portvinssaus er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Rosastekt rypebryst i portvinssaus!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 138.42 | 742.73 | Kcal |
Protein | 17.51 | 93.95 | gram |
Karbohydrat | 0.90 | 4.83 | gram |
Kostfiber | 0.10 | 0.54 | gram |
Fett | 6.67 | 35.79 | gram |
Mettet fett | 2.79 | 14.97 | gram |
Alkohol | 0.65 % | | | |
Salt | 0.38 | 2.04 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 16.81 | Kr 90.20 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 146 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 2,6 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Klipp løs rypebrystet fra skroget. Vingebenet skal henge på bryststykket.
Lag kraften slik: Del ben og skrog i mindre biter som brunes i smør. Hell på så mye vann at det står godt over bena. Kok opp og skum av. Tilsett krydder og salt, og la kraften koke under lokk i 50-60 minutter. Sil av og la det koke inn til ca 3 dl.
Finhakk løk til sausen og stek den blank i smøret. Hell over portvin og la den koke inn til det halve.
Dryss på maisenna, rør godt om og spe med rypekraften. Tilsett fløte og la sausen småkoke til den blir fyldig. Smak den til med salt og pepper. Hold sausen varm.
Ha salt og pepper på rypebrystene. Brun dem i smør over middels varme. Ta dem opp av pannen og la dem hvile i ca 10 minutter. Etterstek i ovn ved 225 C i ca 10 minutter.
Skjær et snitt langs midten av brystbenet og skjær ut brystfiletene. Skjær kjøttet i tynne skiver som legges tilbake på benet.
Server med saus, rosenkål og potet- eller kastanjepuré.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 12214)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Stekepanne
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-05-07
Oppdatert dato:2003-05-07
Lesere:
12484 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift