Rypebryst på eple- og byggrynsalat



Rypebryst på eple- og byggrynsalat oppskrift.
Fotograf: Melk.no
Her presenterer vi en hovedrett med smaker fra Østlandet. Oppskrift av Charlotte Mohn.

Oppskriften inneholder 124 Kalorier, 8 g Karbo, 10 g Protein og 5 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Gluten, Melk, Selleri,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Rypebryst på eple- og byggrynsalat er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 4 poeng fra 2 lesere
Lesere: 7400 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
2stkrype

Saus:

Ca 6dlhelmelk
0,5stkgulrot
0,25stkknollselleri (sellerirot)
0,25stkløk
1dlrødvin
80grtørket sopp (skogsopp)
1dlkremfløte
Ca 2sscrème fraîche
Ca 2dråpe(r)sukkerkulørIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
smake til med nykvernet salt og pepper
100grbyggryn
2stkeple
0,5stkrødløk
0,5stksitron
1ssolivenolje
2sstimian, frisk og finhakket
nykvernet salt og pepper




Næringsdeklarasjon for Rypebryst på eple- og byggrynsalat!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier124.20744.97Kcal
Protein9.5557.28gram
Karbohydrat8.2749.60gram
Kostfiber1.7810.68gram
Fett5.1530.89gram
Mettet fett2.2913.74gram
Alkohol0.43 %
Salt0.080.47gram
Pris på oppskriftenKr 15.75Kr 94.47Kroner
Hele oppskriften veier2 399 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo26,63 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Bein ut rypebrystene og legg rypebrystene til side.

Saus:
Brun skrogene i smør. Legg dem i en gryte og tilsett melk. Ha i terninger av grønnsaker, løk og tørket skogsopp. Kok opp, skum av og la trekke forsiktig i 45-60 min. Sil kraften.
Kok inn rødvin til halv mengde. Tilsett fløte og la det koke inn til sausen begynner å tykne. Sil sausen. Smak til med innkokt rødvin, crème fraîche, salt og pepper. Ha i noen dråper sukkerkulør til sausen får ønsket farge.
Brun rypebrystene raskt i smør ved sterk varme. Sett de til side.

Kok byggryn etter anvisningen på pakken og avkjøl. Del eplene i små terninger. Bland gryn, epler og hakket løk. Lag dressing av sitronsaft, olje og timian. Smak til med salt og pepper. Bland inn dressingen i byggryn, eple og rødløk.

Varm rypebrystene før servering i forvarmet ovn på 200 °C eller på damp i ca 2 – 3 minutter. Rypebrystene skal være gjennomvarm med en rosa kjerne. Kjernetemp 58 °C.
La de hvile i noen minutter før brystet skjæres opp og anrettes på tallerken.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Melk.no
(Intern: 26905)
Tilberedningstid: 40-60 min
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Stekepanne
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2010-03-20
Oppdatert dato:2010-03-20


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Rypebryst på eple- og byggrynsalat.Rypebryst på eple- og byggrynsalat.
Denne retten har 124,2 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,27 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,15 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 15,75.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.