Fotograf:
Melk.no
Her presenterer vi en hovedrett med smaker fra Østlandet. Oppskrift av Charlotte Mohn. Oppskriften inneholder
124 Kalorier,
8 g Karbo,
10 g Protein og
5 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Gluten, Melk, Selleri,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Rypebryst på eple- og byggrynsalat er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4 poeng fra 2 lesere
Lesere:
7400 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Rypebryst på eple- og byggrynsalat!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 124.20 | 744.97 | Kcal |
Protein | 9.55 | 57.28 | gram |
Karbohydrat | 8.27 | 49.60 | gram |
Kostfiber | 1.78 | 10.68 | gram |
Fett | 5.15 | 30.89 | gram |
Mettet fett | 2.29 | 13.74 | gram |
Alkohol | 0.43 % | | | |
Salt | 0.08 | 0.47 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 15.75 | Kr 94.47 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 399 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 26,63 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Bein ut rypebrystene og legg rypebrystene til side.
Saus:
Brun skrogene i smør. Legg dem i en gryte og tilsett melk. Ha i terninger av grønnsaker, løk og tørket skogsopp. Kok opp, skum av og la trekke forsiktig i 45-60 min. Sil kraften.
Kok inn rødvin til halv mengde. Tilsett fløte og la det koke inn til sausen begynner å tykne. Sil sausen. Smak til med innkokt rødvin, crème fraîche, salt og pepper. Ha i noen dråper sukkerkulør til sausen får ønsket farge.
Brun rypebrystene raskt i smør ved sterk varme. Sett de til side.
Kok byggryn etter anvisningen på pakken og avkjøl. Del eplene i små terninger. Bland gryn, epler og hakket løk. Lag dressing av sitronsaft, olje og timian. Smak til med salt og pepper. Bland inn dressingen i byggryn, eple og rødløk.
Varm rypebrystene før servering i forvarmet ovn på 200 °C eller på damp i ca 2 – 3 minutter. Rypebrystene skal være gjennomvarm med en rosa kjerne. Kjernetemp 58 °C.
La de hvile i noen minutter før brystet skjæres opp og anrettes på tallerken.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Melk.no
(Intern: 26905)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Stekepanne
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2010-03-20
Oppdatert dato:2010-03-20
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift