Rosmarinsorbet inneholder
107 Kalorier,
25 g Karbo,
1 g Protein og
0 g Fett pr 100 gr
Rosmarinsorbet har beregnet å ha følgende allergener
Egg,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Rosmarinsorbet er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 5 poeng fra 3 lesere
Lesere:
5745 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Rosmarinsorbet!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 106.65 | 143.44 | Kcal |
Protein | 0.64 | 0.86 | gram |
Karbohydrat | 25.17 | 33.85 | gram |
Kostfiber | 0.67 | 0.90 | gram |
Fett | 0.23 | 0.31 | gram |
Mettet fett | 0.10 | 0.13 | gram |
Salt | 0.02 | 0.03 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 1.89 | Kr 2.54 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 807 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 94,4 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Lag først sukkerlake. Press sitronsaften og skjær av det gule skallet på sitronen. Bruk ikke det hvite, det setter besk smak. Bland vann, sukker, sitronsaft, skall og rosmarinstilkene, og la det koke under omrøring i ca 10 minutter til sukkeret er oppløst. Avkjøl og sil.
Har du iskremmaskin så sett blandingen i kjøleskapet, og la den bli riktig kald. Visp eggehviten stiv, men ikke helt tørr, og bland den inn i laken. Kjør blandingen i maskinen.
Har du ikke iskremmaskin så fyll laken i en frysesikker bolle og frys den. Rør i den innimellom. Når blandingen er halvstiv, rør inn hviten. Ta den ut av fryseren 10-15 min. før servering.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 8557)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Iskrem/sorbet
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-04-24
Oppdatert dato:2003-04-24
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift