Reinsdyrkjøtt hakkes eller grovmales og legges i en gryte med nok vann til at kjøttet dekkes. Ha i salt, pepper og finhakket løk etter smak. Blandingen får stå og småkoke til kjøttet er mørt (spe på med vann om nødvendig). Mot slutten av koketiden legger man kokte poteter i terninger i gryta; det hele får stå og trekke til potetene er gjennomvarme. Serveres med tyttebærsyltetøy til.
Hentet fra boken Samisk mat og kultur. Skrevet av Ardis Kaspersen
Utgitt av Landbruksforlaget
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:
Landbruksforlaget
(Intern: 18384)
Kategori:
Gryterett Land:
Norge Fylke:
Sør Trøndelag
Nasjonal/tradisjonsrett Innlagt dato:2004-08-02
Oppdatert dato:2004-08-02
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften. PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.