Samisk sodd med einerbær inneholder
64 Kalorier,
1 g Karbo,
11 g Protein og
2 g Fett pr 100 gr
Samisk sodd med einerbær har beregnet å ha følgende allergener
Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Samisk sodd med einerbær er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3,4 poeng fra 5 lesere
Lesere:
7681 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Samisk sodd med einerbær!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 63.71 | 431.13 | Kcal |
Protein | 10.70 | 72.41 | gram |
Karbohydrat | 0.93 | 6.29 | gram |
Kostfiber | 0.18 | 1.22 | gram |
Fett | 1.87 | 12.65 | gram |
Mettet fett | 0.75 | 5.08 | gram |
Salt | 0.12 | 0.79 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 10.72 | Kr 72.54 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 4 060 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 5,83 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Kjøttet kokes med einerbær i vann tilsatt litt salt, til det er mørt (ca. 1 1/2 time). Ta kjøttet opp av kraften, la det renne av før det brunes i smør med litt hakket løk. Buljongen kokes med havregryn - spe på med litt grønnsakkraft. Ved servering legges kjøttet pent opp på fat med brunet løk og kokte grønnsaker.
Soddet serveres ved siden av med kokte poteter og rørte tyttebær.
Hentet fra boken Samisk mat og kultur. Skrevet av Ardis Kaspersen
Utgitt av Landbruksforlaget
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Landbruksforlaget
(Intern: 18404)
Kategori:
Suppe
Land:
Norge
Fylke:
Finnmark
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2004-08-04
Oppdatert dato:2004-08-04
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift