Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Sandskjell med pølser og tomater oppskrift med næringsinnhold, allergener, og pris.

Sandskjell med pølser og tomater



Sandskjell med pølser og tomater inneholder 82 Kalorier, 3 g Karbo, 6 g Protein og 4 g Fett pr 100 gr
Sandskjell med pølser og tomater har beregnet å ha følgende allergener Bløtdyr, Spor-av-melk, Spor-av-sennep, Spor-av-skalldyr, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Sandskjell med pølser og tomater er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar


Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
2ssolivenolje
3stkløk, skåret i tynne skiver
4feddhvitløkfedd, finhakket
Ca 1,5tstørket rød chili eller 2 ferske chilier, finhakket
1stklaurbærblad, revet i biter
125grpresunto eller prosciutto, i terninger
125grlinguica eller chourico, uten skinn, smuldret opp
2,5dlhvitvin, tørr
450grhakkede tomater i boks, inkludert kraften
1,5kgsmå sandskjell, evt hjerteskjell, godt skrubbet
1,25dlbladpersille, hakket
nymalt pepper
sitronbåter




Næringsdeklarasjon for Sandskjell med pølser og tomater!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier82.34391.37Kcal
Protein6.2229.56gram
Karbohydrat2.6912.79gram
Kostfiber1.024.85gram
Fett3.9918.96gram
Mettet fett1.165.51gram
Alkohol1.25 %
Salt1.265.99gram
Pris på oppskriftenKr 8.16Kr 38.79Kroner
Hele oppskriften veier1 901 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

(Amêijoas na cataplana)

Varm olivenoljen i en stor stekepanne på middels varme. Ha i løken og fres den i ca 8 minutter, til den er mør. Ha i hvitløk og knust chili og la det frese til det er mykt, ca 3 minutter til.

Tilsett laurbærblad, skinke, pølse, vin, tomater og de friske chiliene. La det småkoke i 10 minutter.

Ha i skjellene med den hengslede siden ned. Kast alle som er åpne eller ødelagt. Legg lokket på cataplanaen og la skjellene koke i 3-5 minutter, til de er åpne.

Øs skjellene og kraften opp i varme boller. Kast alle skjell som ikke har åpnet seg. Dryss persille og rikelig med nymalt pepper over. Server gjerne med sitronbåter. Server skjellene i lave boller, enten øst opp over kokte poteter i båter eller med mengder av landbrød til.

En cataplana er en skjellformet kjele med hengslet lokk, typisk for Algarve. Den brukes på komfyren og kan snus, slik at innholdet blir jevnt stekt. I Portugal kan du kjøpe en cataplana i spesialforretninger med kjøkkenutstyr, men retten kan også lages i en stekepanne med høye kanter og tettsluttende lokk.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 6550)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Stekepanne
Land: Portugal
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-04-12
Oppdatert dato:2003-04-12
Lesere: 2175 totalt.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.









Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.