Fotograf:Frukt.no Fries som er laget av sellerirot blir helt nydelig på smak. Det er enkelt å lage, ja, de lager seg selv i ovnen. Server som garnityr eller som snacks.
Sett ovnen på 220 grader.
Vask og rens en passe stor sellerirot.
Skjær skallet av selleriroten.
Kutt den opp i strimler på størrelse med pommes frites.
Ha friesen i en pose og hell over olje, 2 ts salt og litt grovmalt pepper.
Rist posen godt slik at alt blander seg.
Ha friesen utover på et stekebrett med bakepapir.
Stekes på 220 g midt i ovnen i ca. 20 minutter. Bruk varmluft.
Etter 10 minutter kan du ta brettet ut og vende litt rundt på friesen så det får fin farge på alle sider.
Server som pommes frites, som tilbehør til middag eller som en egen snacks.
Fries av sellerirot er nydelig med tzatziki til.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Frukt.no
(Intern: 35755)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Stekepanne Diett/allergi:
Veganer Innlagt dato:2021-07-19
Oppdatert dato:2021-07-19