Fotograf:Frukt.no La sellerirot spille hovedrollen på middagstallerken. Prøv en selleribiff, den fortjener sin renessanse. Et supert alternativ om du ønsker et kjøttfritt alternativ av og til. Her har vi rød pesto på, men masse stekt løk er også godt.
Oppskriften inneholder 80 Kalorier, 3 g Karbo, 2 g Protein og 6 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Selleri, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Sett ovnen på 200 grader.
Vask og rens selleriroten. Skjær den i 1 cm tykk skiver. Skrell den med en potetskreller.
Legg skivene på et bakepapir i ovnen. Pensle med soyaolje. Ha på noen dråper sitronsaft, litt salt og pepper.
Bak selleriskivene i ovnen til de er knapt møre, ca. 20 minutter.
Stek dem raskt i stekepannen eller grillpannen for å gi dem ekstra farge.
Anrett biffene på et fat eller fordel dem på tallerkenene.
Server med pesto, et godt dryss av pinjekjerner, basilikumblader og noen dråper sitron.
En skål med salat hører med.
Sellerirotbiffene kan gjerne tilberedes ferdig på utegrillen. Valnøtter eller hasselnøtter kan gjerne brukes i stedet for pinjekjerner, om du ønsker.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Frukt.no
(Intern: 35754)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Stekepanne Diett/allergi:
Veganer Innlagt dato:2021-07-19
Oppdatert dato:2021-07-19