Sildsuppe fra Sunnmøre



Sildsuppe fra Sunnmøre inneholder 91 Kalorier, 5 g Karbo, 7 g Protein og 5 g Fett pr 100 gr
Sildsuppe fra Sunnmøre har beregnet å ha følgende allergener Fisk, Gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Sildsuppe fra Sunnmøre er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 4,8 poeng fra 6 lesere
Lesere: 12971 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
2litervann
1dlbyggryn
1,5dlgule erter
1stklettsalta fleskeknoke
0,5stkkålrot
Ca 2,5stkgulrøter
Ca 4,5stkpoteter
0,5stkløk
4stkspekesild
1tstimian




Næringsdeklarasjon for Sildsuppe fra Sunnmøre!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier91.381 229.38Kcal
Protein7.1295.79gram
Karbohydrat4.5861.62gram
Kostfiber1.0514.13gram
Fett4.7263.50gram
Mettet fett1.1715.74gram
Salt0.567.52gram
Pris på oppskriftenKr 2.54Kr 34.17Kroner
Hele oppskriften veier5 381 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo20,04 %LavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Ein god, gammal rett som mange set pris på, og som har lange tradisjonar på Møre.
Sildsuppe vert kokt på erter og byggryn eller berre ein av delane.

Legg erter og byggryn i vatn kvar for seg natta over, og kok dei dagen etter, kvar for seg, til dei er møyre.
Rens, fileter og skjer opp silda i 1 cm store bitar. Vatn ut i 2 timar. Sett fleskeknoken over i kaldt vatn, og la han stå og koke i ca. 1 1/2 time.
Rens gulrøtene og skjer dei i terningar. Ta fleskeknoken opp, legg røtene i og la dei koka til dei vert møyre. Ha i sild, timian og til slutt erter og gryn.
La suppa stå og trekkja ved ca. 80° i ca. 20 minutt. Server sildsuppa rykande varm med flatbrød til.

Hentet fra Vestlandsmat av Solfrid Rørlien Saue. Utgitt med tillatelse fra Det Norske Samlaget

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Det norske Samlaget
(Intern: 18241)
Kategori: Suppe
Land: Norge
Fylke: Møre og Romsdal
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2004-07-08
Oppdatert dato:2004-07-08


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.