Sildsuppe fra Sunnmøre inneholder
91 Kalorier,
5 g Karbo,
7 g Protein og
5 g Fett pr 100 gr
Sildsuppe fra Sunnmøre har beregnet å ha følgende allergener
Fisk, Gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Sildsuppe fra Sunnmøre er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,8 poeng fra 6 lesere
Lesere:
12971 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Sildsuppe fra Sunnmøre!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 91.38 | 1 229.38 | Kcal |
Protein | 7.12 | 95.79 | gram |
Karbohydrat | 4.58 | 61.62 | gram |
Kostfiber | 1.05 | 14.13 | gram |
Fett | 4.72 | 63.50 | gram |
Mettet fett | 1.17 | 15.74 | gram |
Salt | 0.56 | 7.52 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 2.54 | Kr 34.17 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 5 381 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 20,04 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Ein god, gammal rett som mange set pris på, og som har lange tradisjonar på Møre.
Sildsuppe vert kokt på erter og byggryn eller berre ein av delane.
Legg erter og byggryn i vatn kvar for seg natta over, og kok dei dagen etter, kvar for seg, til dei er møyre.
Rens, fileter og skjer opp silda i 1 cm store bitar. Vatn ut i 2 timar.
Sett fleskeknoken over i kaldt vatn, og la han stå og koke i ca. 1 1/2 time.
Rens gulrøtene og skjer dei i terningar. Ta fleskeknoken opp, legg røtene i og la dei koka til dei vert møyre. Ha i sild, timian og til slutt erter og gryn.
La suppa stå og trekkja ved ca. 80° i ca. 20 minutt. Server sildsuppa rykande varm med flatbrød til.
Hentet fra Vestlandsmat av Solfrid Rørlien Saue. Utgitt med tillatelse fra Det Norske Samlaget
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Det norske Samlaget
(Intern: 18241)
Kategori:
Suppe
Land:
Norge
Fylke:
Møre og Romsdal
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2004-07-08
Oppdatert dato:2004-07-08
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.