Sitron is/sorbet inneholder
71 Kalorier,
10 g Karbo,
0 g Protein og
0 g Fett pr 100 gr
Sitron is/sorbet har ingen allergener
Sitron is/sorbet er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,7 poeng fra 3 lesere
Lesere:
11520 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Sitron is/sorbet!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 70.72 | 239.56 | Kcal |
Protein | 0.43 | 1.46 | gram |
Karbohydrat | 10.33 | 34.99 | gram |
Kostfiber | 1.06 | 3.59 | gram |
Fett | 0.11 | 0.37 | gram |
Mettet fett | 0.00 | 0.00 | gram |
Alkohol | 3.51 % | | | |
Salt | 0.01 | 0.02 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.88 | Kr 19.92 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 710 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 58,42 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Riv skallet av sitronene og pres ut saften. Ha skall og saft i en gryte sammen med sukker og vann. Varm opp mens du rører til sukkeret er smeltet. Kjøles ned før du tilsetter hvitvin.
Rør godt og evt smak til med mer sukker.
Helles i former eller det du vil fryse den i. Rør med jevne mellomrom slik at den ikke blir flakete. Skal være grøtete. Det kan være litt styr med røringen, men det lønner seg.
Man kan fryse den i en stor bolle og når den begynner å bli grøtete ta den over i porsjonsformer.
Serveres rett fra frysen med litt pynt. For eksempel mynteblad, sitrontwist og lignende.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 3130)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Iskrem/sorbet
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2002-12-26
Oppdatert dato:2002-12-26
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift