Fotograf:Knut Pettersen Det er sesong for kreps nå på vinteren og her våre kreps ferdig kokt. Vi pleier å se an størrelsen og de store lar vi koke opp mot 12 minutter. Og vårt tilbehør er selvfølgelig loff, majones og sitron. Vi prøvde her med litt dill i kokevannet, men merket ikke noe til det på smaken.
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Sjøkreps naturell!
Navn
Verdi pr 100 g
Verdi pr porsjon
Enhet
Kalorier
42.21
32.71
Kcal
Protein
8.28
6.42
gram
Karbohydrat
0.00
0.00
gram
Kostfiber
0.00
0.00
gram
Fett
1.01
0.78
gram
Mettet fett
0.23
0.18
gram
Salt
22.71
17.60
gram
Pris på oppskriften
Kr 20.31
Kr 15.74
Kroner
Hele oppskriften veier
155
gr totalt
gram
Lavkarbo energi er
0 %
Fremgangsmåte:
Legg sjøkrepsen i en tom kjele for å sjekke at de har nok plass. Fyll på vann slik at det dekker. Ta sjøkrepsen ut. Kok opp vannet med mye havsalt, 35 g per liter vann. Noen tilsetter også litt sukker i vannet for å fremheve sjøkrepsens naturlige sødme. Når det fosskoker, legger du sjøkrepsen i. Legg på lokk, kok opp igjen og la krepsen trekke videre i 4-6 minutter avhengig av størrelsen.
Ta krepsen ut med en hulløse, la dem renne godt av, for så å avkjøles med ryggen ned. Da beholdes saftigheten i kjøttet.
Server krepsen hel, med nystekt loff, majones og sitron.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matoppskrift.no
(Intern: 7834)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kokt/dampet Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2017-12-07
Oppdatert dato:2017-12-07
Lesere: 18070 totalt.