Fotograf:Knut Pettersen Det er sesong for kreps nå på vinteren og her våre kreps ferdig kokt. Vi pleier å se an størrelsen og de store lar vi koke opp mot 12 minutter. Og vårt tilbehør er selvfølgelig loff, majones og sitron. Vi prøvde her med litt dill i kokevannet, men merket ikke noe til det på smaken.
Legg sjøkrepsen i en tom kjele for å sjekke at de har nok plass. Fyll på vann slik at det dekker. Ta sjøkrepsen ut. Kok opp vannet med mye havsalt, 35 g per liter vann. Noen tilsetter også litt sukker i vannet for å fremheve sjøkrepsens naturlige sødme. Når det fosskoker, legger du sjøkrepsen i. Legg på lokk, kok opp igjen og la krepsen trekke videre i 4-6 minutter avhengig av størrelsen.
Ta krepsen ut med en hulløse, la dem renne godt av, for så å avkjøles med ryggen ned. Da beholdes saftigheten i kjøttet.
Server krepsen hel, med nystekt loff, majones og sitron.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matoppskrift.no
(Intern: 7834)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kokt/dampet Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2017-12-07
Oppdatert dato:2017-12-07