Sjokolademousse 8 inneholder
298 Kalorier,
30 g Karbo,
8 g Protein og
16 g Fett pr 100 gr
Sjokolademousse 8 har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Melk, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Sjokolademousse 8 er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,7 poeng fra 6 lesere
Lesere:
11589 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Sjokolademousse 8!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 298.28 | 627.13 | Kcal |
Protein | 7.81 | 16.42 | gram |
Karbohydrat | 30.27 | 63.64 | gram |
Kostfiber | 1.34 | 2.82 | gram |
Fett | 15.92 | 33.47 | gram |
Mettet fett | 8.53 | 17.93 | gram |
Salt | 0.29 | 0.60 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.93 | Kr 12.47 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 841 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 40,59 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Smelt sjokoladen langsomt i en skål i vannbad. Pisk den sammen med det bløte smør i en stor skål.
Pisk eggehvitene skummende med en el håndpisker. Tilsett en ss melis og fortsett med å piske på lav hastighed. Når sukkeret er oppløst økes hastigheden til det høyeste. Når eggehvitene er stive, drysses den resterende mengde sukker forsiktig ut over hvitene. Hvis sukkeret tilsettes for hurtig kan hvitene miste deres bæreevne og bli tynne. Pisk videre til eggehvitene er faste og elastiske. Tilsett eggeplommene og vend dem forsiktig, men grundig i.
Vend dernest 1/3 av denne blanding i sjokolade/smørmassen. Bruk en deigskraber med skaft og bland hurtig massen ved at vende fra midten og ut mot skålens side samtidig med at skålen drejes. Tilsett resten av hvitene. Bland til den er jevn.
Hell moussen i en soufflé skål eller i porsjonsskåle og sett den i kjøleskap, tildekket.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Alletiders kogebog
(Intern: 22100)
Kategori:
Dessert
Land:
Frankrike
Innlagt dato:2006-05-27
Oppdatert dato:2006-05-27
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift