Fotograf:Synøve Dreyer Å posjere egg regnes av mange for å være litt av et C-moment. Egentlig er det såre enkelt! Men det kan være lurt å øve litt. Server smørbrødene som en varm frokost til din kjære eller som en liten smårett til kvelds.
Oppskriften inneholder 207 Kalorier, 13 g Karbo, 11 g Protein og 12 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Spor-av-melk, Spor-av-sennep, Spor-av-soya, Sulfitt, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Kok opp vann i en vid kjele, la vannet stå ca 3-4 cm opp på kanten. Tilsett eddik. Trekk kjelen litt vekk fra platen så det ikke fosskoker.
Rør med en skje slik at du lager en virvel i vannet. Knekk et egg i en liten bolle, og la det gli ned i virvelen. Gjenta med de andre eggene. Ikke kok for mange egg av gangen. La eggene koke i ca 3-4 minutter. Hviten skal være fast, mens plommen skal være flytende.
Løft eggene ut av kjelen med en hullskje, og avkjøl dem raskt i litt kaldt vann i en bolle. La dem renne av seg på litt papir før de serveres.
Stek chorizo-pølsene i smøret i 2-3 minutter, til de er gjennomvarme. Tilsett spinatbladene og fres dem raskt til de faller sammen. Krydre med salt og pepper.
Smør brødskivene med litt smør eller kremost og anrett pølser og spinat på skivene. Legg det posjerte egget forsiktig på toppen. Dryss over revet parmesan og litt salt og nykvernet pepper, og pynt med friske urter.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 35974)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Smørbrød Innlagt dato:2021-10-13
Oppdatert dato:2021-10-13