Spekepølse 1



Spekepølse 1 inneholder 253 Kalorier, 2 g Karbo, 16 g Protein og 20 g Fett pr 100 gr
Spekepølse 1 har ingen allergener
Spekepølse 1 er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 4 poeng fra 2 lesere
Lesere: 5354 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
6kgrensk. hestekjøtt
1kgrensk. flesk
Ca 3,5stkmuskatnøtter
0,5ssnellik
0,5sssalpeterIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
3ssfarin
125grsirup
2dlblod
3dlrødvin
1dlkonjakk eller sprit
280grsalt
1,25kgspekkterninger




Næringsdeklarasjon for Spekepølse 1!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier252.9523 561.79Kcal
Protein15.711 463.36gram
Karbohydrat1.51140.65gram
Kostfiber0.054.66gram
Fett19.921 855.51gram
Mettet fett2.46229.14gram
Alkohol0.67 %
Salt3.07285.97gram
Pris på oppskriftenKr 22.72Kr 2 116.32Kroner
Hele oppskriften veier9 315 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo2,38 %LavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Mal det helt renskrapte kjøttet 5 ganger.
Bland i salt, salpeter, krydder, sukker og sirup.
Arbeid inn væsken, og så malt flesk. Bland lett inn bitte små spekkterninger. Stapp pølser.
Heng pølsene til tørk ca. 1 uke. Røyk dem i kaldrøyk ca. 4 timer fordelt på 2 dager.
Heng dem til speking.

Kilde:

Kokebok for Statens Læreskole i Husstell, 1961.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 17176)
Kategori: Konservering
Land: Norge
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2004-03-14
Oppdatert dato:2004-03-14


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Beef Jerky - tørket oksekjøtt.Beef Jerky - tørket oksekjøtt.
Denne retten har 115,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,71 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 19,67.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.