Stekt rype



Stekt rype inneholder 171 Kalorier, 2 g Karbo, 13 g Protein og 12 g Fett pr 100 gr
Stekt rype har beregnet å ha følgende allergener Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Stekt rype er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar


Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
2stkryper (ca 1 kg)
1,5tssalt
2skive(r)spekk, tynne
Ca 1,75sssmør

saus:

Ca 1,75dlvann
Ca 2,5dlmelk
2dlrømme
Ca 1,75sshvetemel
litt
geiteost




Næringsdeklarasjon for Stekt rype!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier171.41641.72Kcal
Protein13.3950.13gram
Karbohydrat1.887.04gram
Kostfiber0.040.15gram
Fett12.2545.86gram
Mettet fett4.6317.33gram
Salt0.792.96gram
Pris på oppskriftenKr 12.33Kr 46.16Kroner
Hele oppskriften veier1 498 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Stell rypene, vask dem og tørk dem. Gni dem deretter inn med salt. Bind spekkskivene fast over brystet og bind opp rypene.

Brun smøret i en gryte og legg rypene i med brystet ned. Brun dem over det hele. Krås og hjerte brunes med den siste tiden. Steketid ca. 1 1/2 time.

Spe med kokende vann og melk og la rypene småsurre under lokk med brystet opp til de er møre. Når det er ca 15 minutter igjen av koketiden så spe med rømme og noen skiver geitost.

Ta så opp rypene.

Jevn sausen og la den koke 5-10 minutter. Ha eventuelt i skrapet lever. Smak til sausen gjerne med litt ripsgelé. Finhakk krås og hjerte og bland det i sausen.

Server rypene med saus, poteter, små hermetiske erter, rosenkål, salat, tyttebærsyltetøy, ripsgele.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 12192)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Stekepanne
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-05-07
Oppdatert dato:2003-05-07
Lesere: 8599 totalt.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Rypebryst på eple- og byggrynsalat.Rypebryst på eple- og byggrynsalat.
Denne retten har 123,98 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,27 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,15 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 15,75.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.