Stekt rype i fløtesaus



Stekt rype i fløtesaus inneholder 69 Kalorier, 4 g Karbo, 6 g Protein og 3 g Fett pr 100 gr
Stekt rype i fløtesaus har beregnet å ha følgende allergener Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Stekt rype i fløtesaus er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3,6 poeng fra 8 lesere
Lesere: 21541 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
4stkrypebryst eller 2 ryper renset og oppbundet
1literskummet melk
2sssmør eller margarin
2tssalt
1krmhvit pepper
1stkfinhakket løk
noen gulrotskiver
5stkknuste enerbærIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
4dlkraft på ekstrakt

Saus:

2,5dlstekesjy
2sshvetemel
1dlfløte
2ssrips- eller rognebærgelé
2ssrips- eller rognebærgelé
1dashsalt
1dashpepper




Næringsdeklarasjon for Stekt rype i fløtesaus!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier69.29439.71Kcal
Protein6.3440.23gram
Karbohydrat4.3527.61gram
Kostfiber0.171.08gram
Fett2.9118.47gram
Mettet fett1.6810.66gram
Salt0.966.11gram
Pris på oppskriftenKr 12.70Kr 80.59Kroner
Hele oppskriften veier2 538 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo25,11 %LavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Legg rypene i skummet melk ca 2 timer. Ta dem opp, tørk dem godt og del dem i to.

Brun smør lett i en gryte. Legg i fuglen og brun den lett ved ikke for sterk varme. Salte, pepre og tilsett løk, gulrot og knust enerbær.

La fuglen småsurre en stund i smøret, spe med kokende kraft. Legg lokk på gryten og la fuglen småputre til den er mør, ca 50 minutter.

Sil stekesjyen over i en kjele. Hold rypene varme i gryten.

Kok sammen sjyen til ca 2 1/2 dl. Rør ut mel i litt vann og jevn sjyen. Spe med fløten litt om gangen og la sausen koke ca 5 minutter. Smak til med litt rips- eller rognebærgelé, og om nødvendig litt salt og pepper.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 12193)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Stekepanne
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-05-07
Oppdatert dato:2003-05-07


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Rypebryst på eple- og byggrynsalat.Rypebryst på eple- og byggrynsalat.
Denne retten har 124,2 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,27 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,15 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 15,75.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.