Etter ett spørsmål om 24% eddik, som er vanskelig å få tak i, så anbefaler jeg bare å bruke vanlig eddik dvs 7%. Gjør heller forholdet mellom vann og eddik sterkere, dvs bruk dobbel mengde eddik
Man kan med hell bruke eplecidereddik her, det gjør vi hjemme når vi legger ned pickles ol. Oppskriften inneholder
151 Kalorier,
36 g Karbo,
1 g Protein og
0 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har ikke allergener
Stikkelsbærchutney er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Stikkelsbærchutney!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 151.36 | 2 172.92 | Kcal |
Protein | 0.69 | 9.91 | gram |
Karbohydrat | 35.56 | 510.50 | gram |
Kostfiber | 1.83 | 26.27 | gram |
Fett | 0.30 | 4.31 | gram |
Mettet fett | 0.05 | 0.72 | gram |
Salt | 0.01 | 0.10 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.33 | Kr 76.52 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 436 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 93,97 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Skjær bort hamsen på stikkelsbærene og skyll. Skrell og skjær løken i tynne skiver. Hell eddik, vann, stikkelsbær, løk og rosiner i en gryte. Kok i 10 minutter.
Tilsett ingefær, nellik og sukker. Kok chutneyen til den tykner, ca 30 minutter.
Øs chutneyen opp i glass. Sett på tette lokk.
Stikkelsbærchutney passer godt til viltstek, hare eller fugl.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 9407)
Tilberedningstid:
10-20 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Chutney
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2015-09-13
Oppdatert dato:2015-09-13
Lesere:
8059 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.