Fotograf:
Melk.no
Uansett om man bruker grønne eller røde bær til denne oppskriften, vil man få en utrolig farge på isen. Selve stikkelsbærisen blir nesten som en sorbet, og kan gjerne serveres uten at yoghurtisen tilsettes. Oppskriften inneholder
141 Kalorier,
24 g Karbo,
3 g Protein og
4 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Stikkelsbæris er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
3329 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Stikkelsbæris!
| Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
|---|
| Kalorier | 141.44 | 173.71 | Kcal |
| Protein | 2.90 | 3.56 | gram |
| Karbohydrat | 24.16 | 29.67 | gram |
| Kostfiber | 0.76 | 0.93 | gram |
| Fett | 3.52 | 4.32 | gram |
| Mettet fett | 2.09 | 2.57 | gram |
| Salt | 0.13 | 0.16 | gram |
| Pris på oppskriften | Kr 5.72 | Kr 7.02 | Kroner |
| Hele oppskriften veier | 983 | gr totalt | gram |
| Energiprosent fra karbo | 68,32 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Kjør frosne stikkelsbær, melis og yoghurt sammen i en foodprosessor til ingrediensene er godt blandet. Frys isen og rør i den et par ganger under nedfrysingen.
Før stikkelsbærisen fryser helt, legges den lagvis med halvtinet lettis i en avlang form ca. 1,5 liter. Frys isen. Ta isen ut av fryseboksen ca 30 minutter før servering og sett den i kjøleskapet.
Server gjerne isen med mos av stikkelsbær og pisket krem.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Melk.no
(Intern: 30400)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Iskrem/sorbet
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-05-05
Oppdatert dato:2013-05-05
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift