Ha renset bær og sukker i en stor kjele med plass til å røre rundt. Start på middels varme. Sukkeret skal løses opp før syltetøyet koker. Kok opp under omrøring så det ikke brenner seg. Mengden sukker i syltetøyet kan justeres etter smak og behag.
La syltetøyet småkoke i 20 minutter, eller i omtrent 15 minutter om bærene er godt modne.
Det vil under koketiden komme en del skum til overflaten. Fjern skum ved hjelp av en skje eller hulløse.
Fyll kokvarmt stikkelsbærsyltetøy på varme, sterile glass med lufttette lokk. Bruk gjerne en vid trakt når du heller over hvis du har. Sett straks på lokk, merk med innhold og dato.
La syltetøyglassene stå på kjøkkenbenken natten over for å kjøles ned til romtemperatur. Oppbevares mørkt og kjølig.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Brodogkorn.no
(Intern: 34370)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Syltetøy/gele Innlagt dato:2018-10-26
Oppdatert dato:2018-10-26
Lesere: 2465 totalt.