Stikkelsbærvin 7 inneholder
194 Kalorier,
46 g Karbo,
1 g Protein og
0 g Fett pr 100 gr
Stikkelsbærvin 7 har ingen allergener
Stikkelsbærvin 7 er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
6739 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Stikkelsbærvin 7!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 194.41 | 70 240.33 | Kcal |
Protein | 0.61 | 220.39 | gram |
Karbohydrat | 46.35 | 16 746.26 | gram |
Kostfiber | 1.80 | 650.34 | gram |
Fett | 0.33 | 119.23 | gram |
Mettet fett | 0.06 | 21.68 | gram |
Salt | 0.01 | 2.15 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 6.43 | Kr 2 323.16 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 36 130 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 95,36 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
(Gammel oppskrift)
De rensede bær og rosiner haes i et kar, knuses og paahældes 18 l kokt, lunkent vand, röres ofte sterkt om, indtil vandet er koldt. De knuste bær siles, ell. presses gjennem en grov sigt, og tilsættes herunder 4-5 l kokt, koldt vand. Sukkeret og vinstenssyren oplöses i saften og vandet, og man tilsætter sa meget vand at man ialt har 50 l flytende. Karet dækkes med et klæde; staar rolig et par dager i et rum, hvor der er 12-13 grader.
Heldes paa ankeret, saasnart susingen i den gjærende vin ophöres, lukkes ankeret til med et tæt spuns. Et mindre hul, som er boret tæd ved siden av spunshullet, lukkes med an kork, som hver anden til tredde dag fjernes et öieblikk for at la luft undvike.
Efter 10-12 dage sættes korken fast i. Ankeret lægges i kold kjælder, ligges til förste halvdel av jannuar. Vinen tappes i fat, ankeret skyldes godt i kokt kold vandt og vinen fyldes snarest mulig paa igjen; gelatinen oplöses i en l av vinen og heldes paa. Spunses godt og tappes naar stikkelsbærbuskene blomstrer.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Tradisjoner
(Intern: 15673)
Kategori:
Vinlegging
Land:
Norge
Fylke:
Ukjent
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-09-22
Oppdatert dato:2003-09-22
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.