1 kg salt sauekjøtt
1 kjøttrull
2,5 l vann
750 g poteter
300 g kålrot
300 g gulerøtter
Tilbehør:
Flatbrød
Fremgangsmåte:
Vann ut kjøttet hvis det er veldig salt.
Sett det og rullen til koking i kaldt vann. Kok opp og skum av.
La det trekke ved svak varme til det er kokt.
Rens og skjær røttene i biter. Skrell poteter.
Tilsett poteter og etterpå røtter, og la de koke med de siste 30 minuttene.
Rullen tas op og brukes til pålegg.
Kjøttet tas opp og serveres ved siden av.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matoppskrift.no
(Intern: 3368)
Tilberedningstid:
340 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kokt/dampet Land:
Norge Fylke:
Nordland
Nasjonal/tradisjonsrett Innlagt dato:2003-02-06
Oppdatert dato:2003-02-06
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften. PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.