Fotograf:
Mat.no
Ingredienser
5 kg skrape-kjøtt etter kraftkokingen, kokt og malt
1 kg talg eller annet fett etter slaktingen, kokt og malt
1 1/2 kg byggryn, lagt i bløt i kaldt vann natten over
2 liter melk
1 liter kjøttkraft
1 ts allehånde
1 ts nellik, malt
1/2 ts ingefær, malt
1 ts pepper, malt
5 ss salt
Fremgangsmåte:
Hell bløtevannet av byggrynene og kok grynene til grøt i melk og kjøttkraft. Når grynene er møre, blandes kjøtt og fett inn. Tilsett krydder ogt salt etter smak. Avkjøl kjøttgrøten og stapp den i tarmer ved hjelp av kjøttkvern eller mikser. Forvell pølsene i kokende varmt vann. Ikke så varmt at skinnet sprekker. Heng pølsene på satur til surning i romtemperatur 3-4 døgn. Snu på pølsene av og til. Frys så pølsene.
Ved servering stekes pølsene i sitt eget fett. Pølsene spises varme med kokt kålrot og potet til
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Mat.no
(Intern: 2118968390)
Kategori:
Kokt/dampet
Land:
Norge
Fylke:
Sør Trøndelag
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2002-05-27
Oppdatert dato:2002-05-27
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift