Syltede grønne tomater 1



Syltede grønne tomater 1 inneholder 80 Kalorier, 19 g Karbo, 0 g Protein og 0 g Fett pr 100 gr
Syltede grønne tomater 1 har beregnet å ha følgende allergener Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Syltede grønne tomater 1 er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 4,2 poeng fra 11 lesere
Lesere: 34911 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
1kggrønne tomater, faste, små
2litervann

Eddiklake:

2,5dleddik 7%
750grsukker
8stkkryddernelliker
1stkvaniljestang




Næringsdeklarasjon for Syltede grønne tomater 1!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier80.043 203.60Kcal
Protein0.208.01gram
Karbohydrat19.42777.29gram
Kostfiber0.5120.41gram
Fett0.062.40gram
Mettet fett0.031.20gram
Salt0.000.12gram
Pris på oppskriftenKr 1.35Kr 54.03Kroner
Hele oppskriften veier4 003 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo97,05 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Skjær ut det harde stilkfestet. Skyll tomatene og prikk skinnet med en gaffel eller stoppenål. Kok opp vann, legg tomatene i og la dem småkoke 5-10 minutter, til de er halvmøre.

Ta tomatene opp og flå av skinnet. Legg tomatene på kjøkkenpapir så de får renne godt av.

Ha eddik, sukker og nellik i en kjele. Splitt vaniljestangen i to på langs og legg den i. Rør til det koker opp slik at sukkeret blir oppløst. Legg tomatene i og la dem trekke på svak varme til de er møre.

Tomatene må ikke koke så lenge at de får i stykker. Syltede tomater skal holde formen. Ta tomatene forsiktig opp. Kok sausen inn uten lokk i ca 10 minutter. Skum hvis nødvendig. Legg tomatene tilbake i sausen og gi dem et oppkok.

Legg dem forsiktig på glass eller krukke. Fyll sausen på og bind over.

Hell sausen forsiktig av etter en uke. Gi den et nytt oppkok, skum godt, og la sausen koke inn i ca 10 minutter. La sausen bli kald og hell den over tomatene igjen. Bind over eller sett på lokk. Oppbevares mørkt og kjølig.

Dette er en av lekkerbiskene blant de sursyltede grønnsakene. Server dem til stek av storfe eller vilt, eller på koldtbordet ved siden av saftig fårerull, salami eller paté.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 9461)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Hermetisering
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-04-28
Oppdatert dato:2003-04-28


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Middelhavsrelish.Middelhavsrelish.
Denne retten har 55,72 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,61 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,75 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,17.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Krydret tomatsaus.Krydret tomatsaus.
Denne retten har 54,71 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,56 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,23 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,87.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Syltede cocktailtomater.Syltede cocktailtomater.
Denne retten har 22,28 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,41 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,1.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Devils-relish.Devils-relish.
Denne retten har 90,56 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 20,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,18 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,12.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.