Viltpate inneholder
294 Kalorier,
1 g Karbo,
11 g Protein og
27 g Fett pr 100 gr
Viltpate har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Fisk, Melk, Spor-av-nøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Viltpate er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3,3 poeng fra 3 lesere
Lesere:
13701 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Viltpate med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 294.08 | 3 460.23 | 288.35 | Kcal |
Protein | 10.66 | 125.43 | 10.45 | gram |
Karbohydrat | 1.43 | 16.83 | 1.40 | gram |
Kostfiber | 0.28 | 3.29 | 0.27 | gram |
Fett | 27.24 | 320.51 | 26.71 | gram |
Mettet fett | 3.20 | 37.65 | 3.14 | gram |
Salt | 1.51 | 17.73 | 1.48 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 7.59 | Kr 89.31 | Kr 7.44 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 177 totalt | 1 177 pr porsj | 98 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 1,94 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 12
skiver
Her har vi brukt reinsdyrskav, men du kan selvfølgelig bruke skav fra elg, rådyr, eller hjort.
Rens leveren for hinner og ganger og skjær den og spekket i små terninger. Ha det sammen med reinskav over i en ksserolle med kokende vann. La dette småkoke i 10 minutter. Sil kraften av dette (ta vare på kraften), og ha det i en food processor sammen med de andre ingrediensene utenom fløten og kokekraften. Kjør på full hastighet i noen sekunder. Senk til ca. ½ hastighet mens du samtidig sper med kraft og fløte. Øk hastigheten og bland godt.
Smør en ildfast form som tar ca. 1 ½ liter og hell i farsen. Sett formen i en langpanne med kokende vann og bak patéen i stekeovnen i ca. 1 time ved 175 grader. Stikk en kniv i patéen for å se om den er stekt. Den skal være fast.
Du kan pynte patéen ved å lage mørk aspic fra pakke. Hell først litt av aspicen over patéen slik at denne får stivne noe. Så pynter du med soppskiver, rosepepper, friske urter, mandarinbåter el.l. Når dette liksom har festet seg til aspicen, heller du forsikt resten over slik at de dekker all pynten.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Elsa's hjemmeside
(Intern: 16191)
Kategori:
Pate
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-11-03
Oppdatert dato:2003-11-03
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift