Reinsdyrpaté med tyttebær



Reinsdyrpaté med tyttebær oppskrift.
Fotograf: Matprat.no
Reinsdyrkjøtt er en eksklusiv råvare med en nydelig smak av fjell og vidde. Hjemmelaget reinsdyrpaté er utrolig spennende og imponerende som både forrett eller ved koldtbordet.

Oppskriften inneholder 146 Kalorier, 1 g Karbo, 16 g Protein og 9 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Reinsdyrpaté med tyttebær er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 3251 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 8 porsjoner
500grreinsdyrskav
500grmedisterdeig
1stkegg
0,5dlmatfløte
0,5stkløk
1sssalt
0,25tspepper
1tstørket rosmarin eller timian
2sstyttebær




Næringsdeklarasjon for Reinsdyrpaté med tyttebær!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier145.62224.67Kcal
Protein16.0024.69gram
Karbohydrat0.781.20gram
Kostfiber0.280.43gram
Fett8.6613.36gram
Mettet fett3.445.31gram
Salt1.922.96gram
Pris på oppskriftenKr 10.52Kr 16.23Kroner
Hele oppskriften veier1 234 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo2,14 %LavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

1. Ha alle ingrediensene utenom tyttebær i en foodprocessoren og kjør til en litt grov masse. Rør inn tyttebærene for hånd til slutt. Hell over i en smurt ildfast form.
2. Sett formen i en langpanne med vann og stek i stekeovnen på 175°C i ca. 1 time. For å være sikker på at posteien er ferdigstekt kan du bruke et steketermometer. Den skal ha en kjernetemperatur på 76°C.

Kan serveres med rørte tyttebær, rognebærgele eller tyttebærrømme.

Tips:
Reinsdyrkjøtt er veldig magert så det er viktig at pateen lages med noe fett. Medisterdeig egner seg godt, alternativt kan man bruke spekk eller lettsaltet sideflesk. Får du ikke tak i kvernet reinsdyrkjøtt kan du kjøpe reinsdyrskav. Halvtin skavet og ha det i foodprocessor og kjør med kniven til du får den finkuttet.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 30086)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Pate
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-12-12
Oppdatert dato:2013-12-12


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Reinsdyrpaté 2.Reinsdyrpaté 2.
Denne retten har 135,16 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,74 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,12 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,24.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrpaté med tyttebær.Reinsdyrpaté med tyttebær.
Denne retten har 145,62 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,78 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,66 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,52.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrpaté med einebær.Reinsdyrpaté med einebær.
Denne retten har 306,11 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,5 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 27,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,21.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.