Fotograf:
Matprat.no
Reinsdyrkjøtt er en eksklusiv råvare med en nydelig smak av fjell og vidde. Hjemmelaget reinsdyrpaté er utrolig spennende og imponerende som både forrett eller ved koldtbordet. Oppskriften inneholder
146 Kalorier,
1 g Karbo,
16 g Protein og
9 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Reinsdyrpaté med tyttebær er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
3251 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Reinsdyrpaté med tyttebær!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 145.62 | 224.67 | Kcal |
Protein | 16.00 | 24.69 | gram |
Karbohydrat | 0.78 | 1.20 | gram |
Kostfiber | 0.28 | 0.43 | gram |
Fett | 8.66 | 13.36 | gram |
Mettet fett | 3.44 | 5.31 | gram |
Salt | 1.92 | 2.96 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 10.52 | Kr 16.23 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 234 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 2,14 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1. Ha alle ingrediensene utenom tyttebær i en foodprocessoren og kjør til en litt grov masse. Rør inn tyttebærene for hånd til slutt. Hell over i en smurt ildfast form.
2. Sett formen i en langpanne med vann og stek i stekeovnen på 175°C i ca. 1 time. For å være sikker på at posteien er ferdigstekt kan du bruke et steketermometer. Den skal ha en kjernetemperatur på 76°C.
Kan serveres med rørte tyttebær, rognebærgele eller tyttebærrømme.
Tips:
Reinsdyrkjøtt er veldig magert så det er viktig at pateen lages med noe fett. Medisterdeig egner seg godt, alternativt kan man bruke spekk eller lettsaltet sideflesk. Får du ikke tak i kvernet reinsdyrkjøtt kan du kjøpe reinsdyrskav. Halvtin skavet og ha det i foodprocessor og kjør med kniven til du får den finkuttet.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 30086)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Pate
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-12-12
Oppdatert dato:2013-12-12
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift