Viltstek i gryte



Viltstek i gryte inneholder 120 Kalorier, 2 g Karbo, 13 g Protein og 7 g Fett pr 100 gr
Viltstek i gryte har beregnet å ha følgende allergener Gluten, Melk, Spor-av-melk, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Viltstek i gryte er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 4 poeng fra 2 lesere
Lesere: 7463 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 5 porsjoner
1kgbeinfri viltstek
Ca 2,5ssMargarin
1tssalt
litt pepper
Ca 4,5dlvann
Ca 7stkeinerbær eller 1/4 ts rosmarinIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
Ca 3,5skive(r)brunost
1dlmelk
3sshvetemel
2dlfløte




Næringsdeklarasjon for Viltstek i gryte!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier119.92445.43Kcal
Protein12.7047.17gram
Karbohydrat2.358.73gram
Kostfiber0.070.26gram
Fett6.6224.59gram
Mettet fett3.4212.70gram
Salt0.481.78gram
Pris på oppskriftenKr 15.02Kr 55.79Kroner
Hele oppskriften veier1 857 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo7,83 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Brun steken i margarin i en gryte på middels sterk varme. Dryss salt og pepper over. Tilsett vann og noen hele einerbær. La kjøttet trekke under lokk på svak varme slik at det ikke bobler i kraften. Snu kjøttet av og til. Etter ca 1 1/2 time er kjøttet ferdig.

Kontroller med steketermometer: Kjøttet er rosa ved 72 C og grått ved 76 C.

Ta steken opp og la den hvile i 10-15 minutter før den skjæres opp. Sil sjyen hvis den er klumpet, og fjern einerbærene. Ha ost i sjyen og kok opp. Rør melk og mel til jevning og jevn sausen. La sausen koke i minst 5-6 minutter. Tilsett fløte og la sausen koke noen minutter til. Tilsett mer melk eller fløte dersom den er for tykk. Smak til med salt og pepper. Server viltstek med gulrøtter og erter, rosenkål eller broccoli. Kokte poteter hører med, likeså tyttebær eller rognebærgele.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 8334)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Gryterett
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-04-23
Oppdatert dato:2003-04-23


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.