Viltstek i gryte inneholder
120 Kalorier,
2 g Karbo,
13 g Protein og
7 g Fett pr 100 gr
Viltstek i gryte har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk, Spor-av-melk, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Viltstek i gryte er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4 poeng fra 2 lesere
Lesere:
7463 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Viltstek i gryte!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 119.92 | 445.43 | Kcal |
Protein | 12.70 | 47.17 | gram |
Karbohydrat | 2.35 | 8.73 | gram |
Kostfiber | 0.07 | 0.26 | gram |
Fett | 6.62 | 24.59 | gram |
Mettet fett | 3.42 | 12.70 | gram |
Salt | 0.48 | 1.78 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 15.02 | Kr 55.79 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 857 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 7,83 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Brun steken i margarin i en gryte på middels sterk varme. Dryss salt og pepper over. Tilsett vann og noen hele einerbær. La kjøttet trekke under lokk på svak varme slik at det ikke bobler i kraften. Snu kjøttet av og til. Etter ca 1 1/2 time er kjøttet ferdig.
Kontroller med steketermometer: Kjøttet er rosa ved 72 C og grått ved 76 C.
Ta steken opp og la den hvile i 10-15 minutter før den skjæres opp. Sil sjyen hvis den er klumpet, og fjern einerbærene. Ha ost i sjyen og kok opp. Rør melk og mel til jevning og jevn sausen. La sausen koke i minst 5-6 minutter. Tilsett fløte og la sausen koke noen minutter til. Tilsett mer melk eller fløte dersom den er for tykk. Smak til med salt og pepper. Server viltstek med gulrøtter og erter, rosenkål eller broccoli. Kokte poteter hører med, likeså tyttebær eller rognebærgele.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 8334)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Gryterett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-04-23
Oppdatert dato:2003-04-23
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.