Fotograf:Mari Svenningsen Dette er kaken over alle kaker for de av oss som er glad i whisky og kaker med mye smak. Toppet med en god kaffekrem og med litt kaffe i koppen, blir dette en kaffeopplevelse av den gode gamle sorten.
Del cocktailbær i to, grovhakk rosiner og valnøtter. Bland dette i en bolle og hell over whisky. La blandingen stå å trekke over natten.
Forvarm stekeovn til 180 °C
Rør smør, sukker og brunt sukker til det er kremaktig. Tilsett én og én eggeplomme og rør godt mellom hver.
Bland bakepulver, mel og muskat i nøtteblandingen. Vend blandingen forsiktig inn i eggedosisen.
Stivpisk eggehvite og vend den forsiktig inn i røren.
Hell røren i en godt smurt form (24 cm diameter) og stek den på nederste rille i ca. 1 time.
La kaken stå noen minutter i formen før den avkjøles på rist.
Pisk kremfløte og sukker knapt stivt, vend inn espresso og bre kremen over kaken rett før servering.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 36390)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori:
Kaker Innlagt dato:2022-05-02
Oppdatert dato:2022-05-02