Whiskykake 2



Whiskykake 2 oppskrift.
Fotograf: Mari Svenningsen
Dette er kaken over alle kaker for de av oss som er glad i whisky og kaker med mye smak. Toppet med en god kaffekrem og med litt kaffe i koppen, blir dette en kaffeopplevelse av den gode gamle sorten.

Oppskriften inneholder 373 Kalorier, 35 g Karbo, 5 g Protein og 20 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Nøtter, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Whiskykake 2 er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 262 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
150grcocktailbær
2,5dlrosiner
200grvalnøttkjerner
2,5dlwhisky
175grsmør
3dlsukker
1dlbrunt sukker
4stkegg
1tsbakepulver
6dlhvetemel
0,25tsmalt muskat

Kaffekrem

3dlkremfløte
2sssukker
1shotespressokaffe




Kalorier og næringsinnhold i Whiskykake 2 med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier373.097 962.24Kcal
Protein5.20110.98gram
Karbohydrat35.32753.78gram
Kostfiber1.7737.77gram
Fett19.77421.92gram
Alkohol4.22 %90.06gram
Mettet fett8.44180.12gram
Salt0.224.79gram
Pris på oppskriftenKr 11.95Kr 255.03Kr .-
Hele oppskriften veier2 134 totalt2 134 pr porsj pr stk gram
Energiprosent fra karbo37,86 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Del cocktailbær i to, grovhakk rosiner og valnøtter. Bland dette i en bolle og hell over whisky. La blandingen stå å trekke over natten.
Forvarm stekeovn til 180 °C
Rør smør, sukker og brunt sukker til det er kremaktig. Tilsett én og én eggeplomme og rør godt mellom hver.
Bland bakepulver, mel og muskat i nøtteblandingen. Vend blandingen forsiktig inn i eggedosisen.
Stivpisk eggehvite og vend den forsiktig inn i røren.
Hell røren i en godt smurt form (24 cm diameter) og stek den på nederste rille i ca. 1 time.
La kaken stå noen minutter i formen før den avkjøles på rist.
Pisk kremfløte og sukker knapt stivt, vend inn espresso og bre kremen over kaken rett før servering.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 36390)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Kaker
Innlagt dato:2022-05-02
Oppdatert dato:2022-05-02


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Whiskykake 2.Whiskykake 2.
Denne retten har 373,09 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 35,32 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 19,77 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,95.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.