Wokede skalldyr inneholder
295 Kalorier,
3 g Karbo,
8 g Protein og
28 g Fett pr 100 gr
Wokede skalldyr har beregnet å ha følgende allergener
Bløtdyr, Egg, Gluten, Selleri, Skalldyr, Soya, Spor-av-Peanøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Wokede skalldyr er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
4318 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Wokede skalldyr!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 295.01 | 716.51 | Kcal |
Protein | 7.78 | 18.90 | gram |
Karbohydrat | 2.66 | 6.46 | gram |
Kostfiber | 0.85 | 2.06 | gram |
Fett | 27.81 | 67.54 | gram |
Mettet fett | 2.90 | 7.04 | gram |
Alkohol | 0.18 % | | | |
Salt | 1.28 | 3.10 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 6.48 | Kr 15.74 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 972 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 3,6 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Dette er en fargerik og deilig rett fra Sørøst-Kina, med reker, akkar og kamskjell. Akkaren kan erstattes med fisk eller utelates helt.
Åpne akkaren og snitt den i sikksakkmønster innvendig. Skjær akkaren i 1 cm brede stykker. Bløtlegg akkaren i en bolle med kokende vann til alle bitene krøller seg, skyll i kaldt vann og la dem renne av seg.
Del hvert kamskjell i 3-4 skiver. Skrell rekene og del hver i to på langs. Bland kamskjell og reker godt med eggehvite og maisennajevning i en bolle.
Skjær selleri, paprika og gulrøtter i 1 - 2,5 cm tykke skiver.
Varm en wok og ha i oljen. Når den er middels varm, stekes skalldyrene under omrøring i 30-40 sekunder. Ta dem opp med en stor hullsleiv og la dem renne av.
Hell av den overskytende oljen slik at det er igjen ca 2 ss i woken og tilsett grønnsakene sammen med ingefær og vårløk. Stek under omrøring i ca 1 minutt.
Ha skalldyrene tilbake i woken, rør rundt i 30-40 sekunder til og rør inn salt, sukker, vin eller sherry, soyasaus og Hot bean sauce. Tilsett buljongen og rør om i ca 1 minutt. Server dynket med sesamolje.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 6585)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Wok
Land:
Kina
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-04-12
Oppdatert dato:2003-04-12
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.