Wokede skalldyr



Wokede skalldyr inneholder 295 Kalorier, 3 g Karbo, 8 g Protein og 28 g Fett pr 100 gr
Wokede skalldyr har beregnet å ha følgende allergener Bløtdyr, Egg, Gluten, Selleri, Skalldyr, Soya, Spor-av-Peanøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Wokede skalldyr er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 4318 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
115grakkar
Ca 5stkkamskjell
150grreker
0,5stkeggehivte
1ssmaizena, utrørt i litt vann
Ca 2,5stang(stenger)selleristilker
1stk literød paprika, renset for frø og kjernehusvegger
2stk litegulrøtter
3dlolje
0,5tsfinhakket frisk ingefær
1stkvårløk skåret i små biter
1tssalt
0,5tsbrunt sukker
1sskinesisk risvin eller tørr sherry
1sslys soyasaus
1tsHot bean sauceIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
2sshønsebuljong
noen draper sesamolje til servering




Næringsdeklarasjon for Wokede skalldyr!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier295.01716.51Kcal
Protein7.7818.90gram
Karbohydrat2.666.46gram
Kostfiber0.852.06gram
Fett27.8167.54gram
Mettet fett2.907.04gram
Alkohol0.18 %
Salt1.283.10gram
Pris på oppskriftenKr 6.48Kr 15.74Kroner
Hele oppskriften veier972 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo3,6 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Dette er en fargerik og deilig rett fra Sørøst-Kina, med reker, akkar og kamskjell. Akkaren kan erstattes med fisk eller utelates helt.

Åpne akkaren og snitt den i sikksakkmønster innvendig. Skjær akkaren i 1 cm brede stykker. Bløtlegg akkaren i en bolle med kokende vann til alle bitene krøller seg, skyll i kaldt vann og la dem renne av seg.

Del hvert kamskjell i 3-4 skiver. Skrell rekene og del hver i to på langs. Bland kamskjell og reker godt med eggehvite og maisennajevning i en bolle.

Skjær selleri, paprika og gulrøtter i 1 - 2,5 cm tykke skiver.

Varm en wok og ha i oljen. Når den er middels varm, stekes skalldyrene under omrøring i 30-40 sekunder. Ta dem opp med en stor hullsleiv og la dem renne av.

Hell av den overskytende oljen slik at det er igjen ca 2 ss i woken og tilsett grønnsakene sammen med ingefær og vårløk. Stek under omrøring i ca 1 minutt.

Ha skalldyrene tilbake i woken, rør rundt i 30-40 sekunder til og rør inn salt, sukker, vin eller sherry, soyasaus og Hot bean sauce. Tilsett buljongen og rør om i ca 1 minutt. Server dynket med sesamolje.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 6585)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Wok
Land: Kina
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-04-12
Oppdatert dato:2003-04-12


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.